Ötfogásos menüsorral, neves pincészetek boraival várja a vendégeket szombaton a Corinthia Hotel Budapestben a 14. Magyar Borok Bálja. 

Képernyőfotó: borbal.hu

Képernyőfotó: borbal.hu

A borbál vezető sommelier-je ebben az évben Szik Mátyás örökös magyar bajnok sommelier, aki a vacsora borsorát olyan bortípusokra építette, amelyek meghatározzák a hazai kínálatot: szerepel benne tradicionális készítésű pezsgő, olaszrizling, furmint, kékfrankos, bordói stílusú vörösbor, végül tokaji aszú. Ezúttal hat borvidék top tételei mutatkozhatnak be, a Szepsy, a Barta, a Bock, a Figula, a Garamvölgyi, a Dúzsi és a Koch pincészet egy-egy kiváló borán keresztül – írták a szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményükben.

Az amuse bouche-ért (üdvözlő falatok) a Caviar & Bull séfje, Marvin Gauci felel; a hideg és meleg előételt, valamint a két főételt pedig a hotel étterme, a Brasserie & Atrium executive chefje, Bolyki Péter készíti. A desszert elkészítésére idén először az ország egyik legismertebb cukrászát, Raj Ráhelt kérték fel a szervezők.

Akik az állófogadásos vacsorára váltanak jegyet, azok Majoros Zsolt (Budai Gesztenyés Nagyvendéglő) fogásait élvezhetik, az ételallergiás vendégek számára pedig alternatív (laktóz-, glutén-, rák-, hal-, tojás- és cukormentes) menü is elérhető.

A Magyar Borok Bálja része egy száznál is több magyar bort felvonultató sétálókóstoló is, melynek célja, hogy a teljes hazai borkínálatot bemutassa fajta, stílus és borvidék szerint, a legmagasabb minőségű tételeken keresztül.

A vacsora elfogyasztása után a Kollagi Show&Dance nyitótáncával kezdődik a bál. Az est folyamán fellép Farkas Sándor bárzongorista, Miklósa Erika operaénekes, majd Király Viktor énekes, dalszerző; az est házigazdája Ördög Nóra műsorvezető lesz. A hajnalig tartó tánchoz a Group’n’Swing zenekar, végül pedig DJ Suri Imre zenél.

A rendezvény részletes programja és menüsora és borai a http://borbal.hu honlapon érhetők el.