A Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont megnyitásának harmadik évfordulójához kapcsolódva szombaton egész nap színes programokkal várják a látogatókat.

Fotó: MTI (archív, illusztráció)

A szervezők közlése szerint 11 órakor két, a XVIII. század végén készült festményt mutatnak be a közönségnek, amelyek ez alkalomból kerülnek fel a kastély lépcsőházának falára. A festmények a Harruckern család utolsó férfi leszármazottjának lányát és annak unokatestvérét ábrázolják. 

Ezt követően vadászkutya-bemutató lesz a kastélyparkban, majd Jalecz Lajos gasztronómiai szakértő történelmi ételbemutatóra várja az érdeklődőket a télikertben.

A kastélyban 13 órakor tárlatvezetés indul, amelyet az állandó kiállítás kurátora, Sz. Szilágyi Gábor művészettörténész vezet. Délután mutatják be a Receptek a gyulai Almásy-kastélyból című könyvet az eredeti receptek alapján az ételeket újraalkotó Petrovics György foodstylist közreműködésével. Ezt követően barokk viselet bemutató várja az érdeklődőket a télikertben. Az esemény 17 órakor fúvósmuzsikával zárul a kastélyparkban.