Az 50 éves BKV egész éves rendezvénysorozatának záró eseményeként vasárnap bemutatkoznak a főváros egykori járművei, a felújított Ikarusok és nosztalgiavillamosok.

Fotó: facebook.com/bkvzrt1

Fotó: facebook.com/bkvzrt1

Több felújított villamost és egy autóbuszt mutatnak be vasárnap az érdeklődőknek a vállalat 50 éves születésnapjának záróakkordjaként – olvasható a BKV közleményében.

A műfaj iránt érdeklődők ezúttal tíz villamosra számíthatnak, amelyeknek többségén utazhatnak is, ha délelőtt megérkeznek az új Budafok kocsiszínhez. Itt lehet majd felszállni a járművekre nosztalgiajegy megvásárlása után. A villamosok a Budafok kocsiszín – Fehérvári út – Nagykörút – Széll Kálmán tér – Szent János Kórház – Széll Kálmán tér – Krisztina körút – Bartók Béla út – Kelenföld kocsiszín útvonalon kettesével közlekednek majd, a megállókban nem állnak meg. Az érintett járműveken utazóknak mintegy másfél órás nosztalgikus időutazásban lesz részük.

A nosztalgiakonvoj megtekintéséhez elsősorban a Rudas Gyógyfürdő és a Szent Gellért tér közötti szakaszt, valamint a Bartók Béla út belvárosi részét ajánlják a szervezők, a menethez ugyanis nyolc autóbusz is csatlakozik a Rudas Gyógyfürdőnél. 

Az utasokat ezúttal nem szállító buszok között olyan régi legendák is láthatók lesznek, mint a MÁVAG TR5, vagy a ráncajtós Ikarus 280, de jelen lesz a közkedvelt Ikarus 630 Kabrió és a többi hazai gyártású jármű is. A menet végén a nosztalgia villamosok Kelenföld kocsiszínbe, a nosztalgia autóbuszok pedig Kelenföld autóbuszgarázsba állnak be.

Az igazán kitartó érdeklődők egy úgynevezett Bengáli villamoson megtett búcsúkörrel köszönhetnek el az ünnepi évtől. A villamos 13 órakor indul Kelenföld kocsiszínből és a Hungária kocsiszínig közlekedik a Kelenföld kocsiszín – Bécsi út – 1-es villamos vonala – 12-es villamos vonala – Rákospalota, vasútállomás – 14-es villamos vonala – Lehel tér – 1-es villamos vonala – Bécsi út – Hidegkuti Nándor Stadion – Sörgyár – Hungária kocsiszín útvonalon.