Szeptember 29-én dupla koncert DVD-t jelentetett meg Ákos, amely a múlt évi, dupla teltházas Aréna-koncertjét örökíti meg. 
Ez a sok szempontból is különleges hangulatú előadás a közönségszavazatok alapján Az év koncertje díját kapta a Petőfi Zenei Díjkiosztón. A 2016-os turnészezonban csaknem 120 ezren látták Ákos előadásait. Az évet és a négy éve tartó szintirock-diadalmenetet lezáró, nagyszabású fellépését idén decemberben a Papp László Budapest Sportarénában tartja zenekarával, 2017-ben pedig nem fog koncertezni.

Ákos mozgalmas évet zárt tavaly: a turné 17 állomása után dupla telt ház előtt mutatta be a platinalemezes MÉG EGYSZER album anyagát. A VELETEK VAGYUNK DVD az előadás összes dala mellett sok extrát is tartalmaz: a MÉG EGYSZER albumhoz készült hat klipet és négy werkfilmet is a stúdiómunkáról, a koncertfelkészülésről, a klipforgatásokról. A dupla előadás Az év koncertje címet nyerte el a Petőfi Zenei Díjkiosztón.

“A kiadvány címét a közönség adta azzal, ahogyan egységesen kiállt mellettünk – a hazugságokra, torzításra alapozó, méltatlan vádakkal szemben. Percekig zúgott a>>Veletek vagyunk!<< mindkét estén. Elszorult torokkal álltunk a színpadon” – nyilatkozta Ákos.

A kiemelkedően látványos koncertfilmet 30 (!) kameraállásból rögzítették. A kiadvány exkluzív digipack csomagolásban jelent meg, szeptember 29-től kapható.

Az év ezúttal is az Arénában zárul Ákosék számára: nagyszabású koncerttel fejezi be a szintirock turnét december 17-én, a Papp László Budapest Sportarénában – Hauber Zsolt és Lepés Gábor szintis, valamint Bánfalvi Sándor dobos alkotta zenekarával. A koncertre mutatkozó komoly érdeklődés, a tempósan fogyó jegyek jelzik, hogy sokan ismerik Ákos koncertjeinek színvonalát, sokan tudják, hogy egy ilyen kiemelkedő méretű előadás egyszeri, különleges esemény, és azt is, hogy 2017-ben nem koncertezik hazánk egyik legnépszerűbb szerző-előadója.

„A szintirock-koncertjeinkre az elmúlt négy esztendőben több mint félmillióan voltak kíváncsiak. Szeretnénk, ha a decemberi előadás méltó befejezése lenne ennek a szép, kiemelkedően sikeres fejezetnek, szeretnénk megköszönni és megszolgálni vele a közönség kitartó figyelmét. Különlegességekkel, ritka repertoárdarabokkal is készülünk, látvány szempontjából is izgalmas előadás ígérkezik” – mondta el a 48 éves énekes.

ÁTÖLEL(klip): https://www.youtube.com/watch?v=Y6WK6sVQjJA

DVD előzetes: https://youtu.be/UUEiiYKFZ-A

Demokrata