A Muscats du Monde 2018 világverseny második legjobb borának választották és aranyéremmel díjazták a mádi Holdvölgy borászat 2014-es Exaltation nevű, dűlőválogatott édes tokaji sárgamuskotályát.

Képernyőfotó: Holdvölgy Experience Facebook-oldala, szerk. 

A Holdvölgy az egyetlen magyar borászat, amely már negyedik alkalommal nyert aranyérmet és Top 10 minősítést a Muscats du Monde-on, a világ legrangosabb muskotályversenyén. A Muscats du Monde-on díjnyertes Holdvölgy borok mindegyike a történelmileg első osztályú minősítésű, mádi Nyulászó-dűlőből származó, késői szüretelésű édes tokaji sárgamuskotály volt – közölte a pincészet szerdán az MTI-vel.

A Franciaországban idén 18. alkalommal megrendezett Muscats du Monde világverseny 55 fős nemzetközi zsűrije 23 ország 212 száraz, édes, gyöngyöző, illetve fehér, rozé és vörös muskotály borából választotta ki a legjobbakat, amelyeket összesen 24 arany- és 46 ezüstéremmel díjazott. Az idei mezőny egyetlen magyar díjazott borászata a Holdvölgy volt, amelynek Exaltation 2014 borát a Top 10 ranglista második helyén emelte ki a zsűri.

A Holdvölgy Tokaj-hegyalján, Mád legkiválóbb területein, 7 különböző dűlő 22 parcelláján gazdálkodik, környezettudatos szőlőművelést folytatva, az ökológiai termelés elemeit integrálva – közölte a pincészet.