Kiválósági díjat kapott a Székelyföldi Legendárium legújabb rajzfilmje egy kaliforniai online filmfesztiválon, a székelyudvarhelyi csapat Kelet-Európából és animációs kategóriában is egyedüliként került a díjazottak közé – hangzott el vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Képernyőfotó: Legendarium Facebook-oldala

Fazekas Szabolcs projektvezető, akit Székelyudvarhelyen kérdeztek, a műsorban elmondta: a Tejút és a varázspatkó című rajzfilm kapta az elismerést, amelyet hamarosan vetít a közszolgálati televízió. Közölte: hét éve kezdtek rajzfilmeket készíteni, az elsőn öt évig dolgoztak, és három éve indították el stúdiójukat a városban.

Hangsúlyozta: tíz éve, a projekt indulásakor az volt a cél, hogy mutassák meg a székelyföldi kultúrát, és nemcsak az anyaországi magyar gyerekeknek, hanem a világnak. Szólt arról is, hogy kibővítik a legendáriumot a Kárpát-medencére, elkészült a kárpátaljai legendárium, összerakták a délvidékit, jelenleg dolgoznak a felvidékin. Fazekas Szabolcs úgy fogalmazott: bízik benne, hogy hamarosan a magyar gyerekek egységesen láthatják szülőföldjük legendáriumát.

Rajzfilm előzetes

A Tejút és a varázspatkó

Gepostet von Legendarium am Montag, 4. September 2017

A Székelyföldi Legendárium 2008-ban indult civil kezdeményezésként, azzal a céllal, hogy összegyűjtse és a gyerekeknek szerethető módon adja át Székelyföld szellemi kulturális örökségét, mondáit és legendáit – olvasható a program honlapján.

MTI