Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Egész napos közös alkotás és YOULI (Horányi Juli) jótékonysági koncertje is várja az érdeklődőket vasárnap a Szentendrei Régi Művésztelepen és a MANK Galériában.

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

A zománcművészeti workshopon zománcmedálokat készíthetnek az érdeklődők Hegedűs Ágota zománcművész, művészetterapeuta segítségével, de lesz karácsonyi ajándékkészítés is természetes alapanyagokból. Az Alkossunk közösen! elnevezésű programon Nagy Barbara, a Szentendrei Régi Művésztelep művésze vezetésével bárki belekóstolhat a művészet világába és megtanulhatja, hogyan kell az ecsettel és a vászonnal bánni. Mint írják, a program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Kerekasztal-beszélgetés is tartanak Szentendre még mindig a festők városa? címmel a szentendrei művészéletről Bereznai Péter Munkácsy-díjas képzőművész, Farkas Ádám Kossuth- és Munkácsy-díjas szobrászművész, valamint Martin Henrik képzőművész, a Szentendrei Régi Művésztelep művészének közreműködésével.

Este YOULI (Horányi Juli) jótékonysági koncertje szórakoztatja a közönséget. Mint írják, a jótékonysági adventi koncert ingyenes, de aki mégis szívesen áldozna a zenei élményre, annak támogatását a Barcsay Jenő Általános Iskola Barcsay Alapítványának ajánlják fel a szervezők. Mindezek mellett egész nap meleg tea és forralt bor is lesz az eseményen.