A liberális politikai megnyilvánulásokkal túlfűszerezett, 2018-as Oscar-díjátadó nézettsége minden korábbit alulmúlt – tudtuk meg a Fox News hírcsatorna honlapjáról.
 

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Húsz százalékkal kevesebb nézőt vonzott a 2018-as Oscar-díjátadó mint az egy esztendővel korábbi ceremónia. Az átlagosan 26.5 milliós nézőszám 1974 óta – amióta a nézettségét mérik – a legalacsonyabb volt.

A műsorvezetőnek, Jimmy Kimmelnek – aki az Egyesült Államokban ismert komikus és tévés személyiség – és a hollywoodi elitnek köszönhetően a díjátadó a másság, a feminizmus és a politika kérdésköreiről legalább annyira szólt, mint a jelölt és díjazott alkotásokról. A cikk szerint a nagyformátumú sztárok hiánya és a moziipar általános gyengélkedés szintén hozzájárulhattak az érdeklődés megcsappanásához.

“A hollywoodi elit őszintén gyűlöli azokat az embereket, akiktől ugyanakkor elvárják, hogy megvegyék a jegyet a filmjeikre és megnézzék a tévéműsoraikat” – nyilatkozta a hírcsatornának Dan Gainor, a Médiakutató Központ (Media Research Center) alelnöke, hozzátéve, hogy a nézőket nem lepheti meg, hogy a díjátadó politikai műsorrá változott, amelyben négy órán keresztül “megosztó, baloldali” gondolatokat hallgathattunk.

Az átadó alatt Kimmel folyamatosan Donald Trumpot, Pence alelnököt, sőt, még az ismerten konzervatív irányultságú Fox News nézőit is szapulta. 
“Nem azért készítünk olyan filmeket, mint a Szólíts a neveden, hogy pénzt keressünk vele. Azért készítjük őket, hogy Mike Pence-t idegesítsük” – szólt az egyik poén. Az amerikai alelnök ugyanis köztudottan szociálisan konzervatív nézeteket vall, az említett olasz-francia-brazil-amerikai, Oscarra jelölt mozi pedig arról szól, hogyan szövődik zavaros szerelmi kapcsolat két fiúcska között.

Kimmel aztán a Fox News nézőit figurázta ki, amikor a kerek születésnapját ünneplő Oscar-szoborral kapcsolatban a következő poént sütötte el: “Ma éjjel Oscar 90 éves lett, amiből az következik, hogy minden bizonnyal otthon van és a Fox News-t nézi”.

Még Common és Andra Day zenei előadása is a fegyverviselésről, a bevándorlásról és a feminizmusról szólt, természetesen liberális megközelítésből. Számtalan hollywoodi sztár a másságról és a #metoo kampányról papolt, amint szóhoz jutottak.

(demokrata.hu)