Fotó: shutterstock, illusztráció

Felújítás miatt nyárra bezár a Művész Mozi, ezért szerdán egész nap az elmúlt évek legkedveltebb filmjeit vetítik az mozi termeiben.

Szerdán a hagyományos műsorrendi vetítések helyett azok a filmek kapnak helyet a programban, amelyek az elmúlt néhány évben a legnépszerűbbek voltak a Művész mozi látogatóinak körében, emellett négy premier előtti vetítést is tartanak – közölte a Budapest Film az MTI-vel.

Országos premier előtt lesz látható a Nyomd, bébi, nyomd, a Mérgezett egér, a Kisvárosi gyilkosok és a Swinger című film, valamint a Magyarországon moziforgalmazásba nem került, csak fesztiválokon vetített Raw című horror is újra látható lesz eredeti nyelven, angol felirattal.

A legnépszerűbb film volt a látogatók körében, ezért szerdán vászonra kerül a Bunuel teremben a Saul fia, a Paterson és a Porto, a Huszárik teremben pedig a Testről és lélekről; a Liza, a rókatündér; a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan; A pince és a Balaton Method lesz látható.

A Bódy teremben újra vetítik a Teljesen idegenek, az Ifjúság, A nagy szépség és az Eszeveszett mesék című filmeket, a Tarkovszkij teremben pedig a Legújabb testamentumot, A számolás jogát, a Kaliforniai álmot és A szobalányt láthatják a nézők.

A nyári légtechnikai felújítási munkálatok után a mozi a tervek szerint szeptember 1-jén nyit ki újra.

MTI