Egy pizsamákat gyártó ausztrál áruház úgy döntött, hogy visszavonja egyik pizsamapólóját, miután egy felháborodott anyuka panaszt tett a termék ellen – írja a Fox News

Fotó: Peter Alexander

Bridie Harrisnek a pizsamapólón lévő felirattal volt baja, ugyanis a következő felirat áll rajta: Boys Will Be Boys (azaz: A fiúk már csak fiúk.)

A melbourne-i nőnek nem tetszett az üzenet, melyet a felirat közvetít, így a Facebookon üzent a Peter Alexandernek.

A fiúk nem lesznek csak fiúk. A fiúk is felelősek a tetteikért. Utálom látni, hogy egy ausztrál üzlet, ami annyira jó pizsamákat készít, egy ennyire szexista állítást tesz a fiatal fiúknak szánt pólójára. Nem helyes lépés eltekinteni a fiúk viselkedése felett. 2018 van.

A nő egy ausztrál lapnak elmondta, hogy azért nem tetszik neki a felirat, mert az üzenetet azt sugározza a fiúknak, hogy „a férfiak bármit megúszhatnak csak azért, mert férfiak.”

„Szerintem arra jogosít fel, hogy a fiúk azt csináljanak amit akarnak, csak azért, mert fiúk. Kifogást nyújt számukra a nem megfelelő viselkedésre. Ha egy lány bánt valakit vagy tesz valami rosszat, sose hallod azt, hogy a lányok már csak ilyenek.”

A Peter Alexander a visszajelzés mérlegelése után úgy döntött, hogy leveszi a kínálatból a pólót. „Nem toleráljuk azt a viselkedést, amit ehhez a szlogenhez asszociálnak” – közölte a cég. 

Azonban a lépés után a cég közösségi médiáját elárasztották a mérges üzenetek, miszerint Harris túl érzékeny volt, és hogy nem kellett volna a pólót levenni a kínálatból. „Úristen, miért kellett megszüntetni? Semmi gond nincs ezzel a régi mondással. Ha nem tetszik, ne vedd meg” – kommentálta egy vásárló.

Egy másik anyuka véleménye az volt, hogy vásárolna kettő pizsamát a megmaradt készletből a fiainak, csak hogy tudják, rendben van fiúnak lenni.