Bár a brit média totális hisztériát generált Donald Trump amerikai elnök néhány Twitter-üzenete miatt, a londoni amerikai nagykövetség elé szervezett, Trump-ellenes megmozdulás mégis csupán egy maroknyi résztvevőt vonzott – írja a Breitbart London.

Képernyőfotó: twitter.com/AntiRacismDay


Képernyőfotó: twitter.com/AntiRacismDay

A Stand Up To Racism (Szállj szembe a rasszizmussal) nevezetű progresszív csoport összegyűlt tagjai ennek ellenére teljes erőbedobással lóbálták tábláikat és skandáltak olyan jelmondatokat, mint “Nem kell a rasszista Trump – nem kell állami látogatás” vagy “Donald Trump, ne gyere ide – te rasszista, szexista, melegellenes”.

Miután az amerikai elnök Twitter-oldalán megosztottak néhány videót, amelyek iszlám szélsőségesek gaztetteit kívánták bemutatni, a brit média és a politikusok egy része mindent megtett, hogy mesterséges hisztériát keltsen, ennek ellenére a megmozdulást lényegében teljes érdektelenség kísérte, és még maguk a szrevezők sem maradtak sokáig.

A Breitbart London cikkében azt olvashatjuk, hogy a tüntetés sikertelensége egybecseng Tommy Robinsonnak – az English Defence League (Angol védelmi liga) egykori alapítójának, akit mostanában bevándorlásellenes aktivistaként ismerhetünk – a napokban tett nyilatkozatával, amelyben azt mondta: “Rettentően szégyellem magam és azt akarom, az amerikai közvélemény legyen tisztában azzal, hogy a britek többsége nem így érez [Trump elnökkel kapcsolatban], mindezt csak a média erőlteti. Mi egyáltalán nem így érzünk”.

Mindennek ellenére a Stand Up To Racism azt ígérte, amennyiben Trump elnök hivatalos látogatásra érkezik a szigetországba, akkor a tüntetésükön résztvevő, maroknyi csapatot “több mint egymilliónyira” fogják majd duzzasztani és így terveznek London utcáira vonulni. A Sky News hírcsatornanának nyilatkozó szervező, Naima Omar azt mondta: “Ha [Trump elnök] idelátogat, tömeges megmozdulások lesznek… azt üzenem Theresa Maynek, hogy semmiképpen ne engedje, hogy Donald Trump idejöjjön, akár állami, akár munkalátogatásra, mert ha mégis, akkor az emberek az utcára vonulnak és tüntetni fognak ellene”.

(SVÁ)