Egy szudáni migránst 16 év börtönbüntetésre ítéltek Nagy-Britanniában nemi erőszakért és nemi erőszak kísérletéért. A férfi lesben várt áldozataira, majd Hull város egyik temetőjébe vonszolta őket.

Képernyőfotó: breitbart.com

Képernyőfotó: breitbart.com

Ishaq Al-Noor még az elmúlt év júniusában brutálisan megerőszakolt egy 17 éves lányt, aki aztán a trauma hatására öngyilkosságot kísérelt meg. Néhány hónappal később, novemberben egy hasonló támadást hajtott végre ugyanannál a temetőnél egy édesanyán.

A 21 éves férfi, akiről úgy tudni, három esztendővel ezelőtt, menedékkérőként érkezett Nagy-Britanniába, „önmagára békés emberként tekint, ő egy muszlim, aki imádkozik és böjtöl, és aki nem rossz ember”, mondta az ügyvédje, Claire Holmes. 

Ám Simon Jack bíró szerint Al-Noor „komoly veszélyt” jelent a nőkre.

Az ügyészség szerint a férfi késő este elegyedett beszédbe áldozataival, majd „végigvonszolta őket a járdán a Spring Bank temetőig, ahol az egyikőjüket megerőszakolta, a másik nőt pedig megpróbálta megerőszakolni”. 

„Ezek nem véletlenszerű találkozások voltak” – állította John Thackray ügyész, hiszen „az alperes kifejezetten várt rájuk, egy olyan helyen, amely veszélyes a védtelen nők számára éjszaka, méghozzá azzal a szándékkal, hogy megtámadja és megerőszakolja őket”. 

Június 4-e éjszakáján a tizenéves áldozatot akkor cserkészte be, amikor az hazafelé tartott egy buliból. „Nevetgélt és viccelődött”, majd „minden átmenet nélkül elkapta a nyakánál fogva, és bevonszolta a temetőbe. [Az áldozat] megpróbált a korlátba kapaszkodni, sikertelenül”. A temetőben a lány hiába sírt és könyörgött, a férfi kegyetlenül megerőszakolta. A fiatal hölgy később azt vallotta: „Amikor megerőszakolt, elvette a jövőmet, a személyiségemet, a biztonságomat, és széttaposta mindet”.

November 16-án a hajnali órákban aztán elkapta második áldozatát, aki hiába próbált ordítani: a száját befogta és ugyanabba a temetőbe vonszolta. Ott a földre lökte és megpróbálta megerőszakolni, azonban az asszony kiszabadult a szorítás alól.

A Daily Mail szerint Al-Noor elismerte, „Bűnös [vagyok]. Igen, én tettem. Miért ne?”. A bíróságon speciális tolmácsra volt szüksége, hiszen kevesen értik az általa használt szudáni dialektust.

„Hogyan érkezett ide Szudánból? Tud róla bármit is a határrendészet? Szeretném tudni, mit tud és mit nem a határrendészet, hogyan lépett az országba és mi minden történt vele, mióta megérkezett” – mondta a bíró.

A borzalmak színhelyét, Hull városát az elmúlt év júniusában egy hivatalos eseményen „menedékvárosnak” kiáltották ki, azt megünnepelendő, hogy immáron „a menekültek és menedékkérők” számára a „szíves látás és biztonság” fellegvára lett. A kampány egyik szószólója, Steve Ibbetson a hulli székesegyházban azt mondta: „Nem lehet eléggé hangsúlyozni, micsoda pozitív hatással vannak a menekültek városunkra. Az a pezsgés, amit a sokszínűség okozott, nagyban hozzájárult jelenlegi kiemelt státuszához”.