Skócia legnagyobb oktatással foglalkozó szakszervezete, az Educational Institute of Scotland (EIS) megszavazta, hogy a gyermekek az egész országában az LMBT történelemről, azonos neműek házasságáról és a transzneműségről tanuljanak az iskolában – adta hírül a The Christian Institute.

Hirdetés

Az EIS éves perthi közgyűlésén hozta azt a döntést, hogy csatlakozik a Time for Inclusive Education (TIE), amely olyan ellentmondásos témák oktatását tenné kötelezővé, mint a homoszexualitás és a transzszexualizmus. A kampány résztvevői egyebek mellett azt követelik, hogy a gyerekek az iskolapadban, szervezett oktatás keretében tanuljanak olyan témákról, mint a homofóbia, bifóbia és transzfóbia, azonos nemű kapcsolatok, szexualitás és szexuális orientáció, transzneműség és genderidentitás, illetve vegyenek részt LMBT-párti szexuális felvilágosításban és ismerkedjenek meg a melegjogi mozgalmak munkájával. A tagság jelentős része támogatta a kezdeményezést, már fel is vette a kapcsolatot a szervezettel, hogy kampányukat beillesszék a közoktatásba.

Revd David Robertson, a Solas Center for Public Christianity alapítója úgy véli, a TIE-kampány trójai faló, amely a keresztény etikával ellentétes ideológiát csempészi be már a legkisebbek életébe is. Angliában „kapcsolatok oktatása” címmel tervez hasonló tananyagot bevezetni a kormányzat, amely magában foglalhatja a homoszexualitást, a transzszexualizmust és az azonos neműek házasságát. A miniszterek szerint a szülőknek nem lesz joguk arra, hogy kivonják gyermekeiket az osztályokból.

Szintén a Christian Institute számolt be arról, hogy egy angliai középiskolában, a huddersfieldi Shelley College-ben már csak gendersemleges mosdókat használhatnak a diákok. Az iskola vezetőségét a szülők felháborodása sem tudta jobb belátásra bírni, közleményükben azt írták, „a diákok egészsége és biztonsága érdekében az épületben sokkal modernebb rendszer léptetnek életbe a gendersemleges mosdóhelységekkel”.

Korábban írtuk