A múlt pénteken a londoni metróban elkövetett robbantás miatt másodikként őrizetbe vett férfi egy szíria migráns – írja a Breitbart London a brit The Times értesüléseire hivatkozva.

Képernyőfotó: Breitbart.com


Képernyőfotó: Breitbart.com

Yahyah Farouk, a 21 éves szíriai migráns állítólag több mint négy éve él Nagy-Britanniában, és meg nem erősített hírek szerint ugyanaz a brit család nevelte őt is, mint amelyik a terrortámadás másik, 18 éves gyanúsítottját.

A Breitbart cikke azt állítja, Farouk Facebook-oldalán számtalan Londonban készült kép volt látható, egyikük a London Eye nevű, a Temze partján álló, népszerű turista attrakcióként szolgáló óriáskeréknél, alatta egy, a Koránból vett idézettel: “És Isten nem büntette meg őket, amikor megbocsátásért esedeztek”.

Vasárnap a rendőrség házkutatást tartott egy, a Heathrow repülőtér közelében lévő házban, amelyről később kiderült, hogy Farouk is ott él. Egy nappal korábban már átkutatták a nevelőszülők állandó lakcímeként szolgáló otthont is. 
Ronald és Penelope Jones gyermekek százainak voltak a nevelőszülei az évek során, és a fiatalok érdekében végzett tevékenységüket még a királynő is elismerte.

A pénteki terrortámadás során a házi készítésű szerkezet ugyan nem robbant fel, ám a keletkezett tűz és a kialakult káosz miatt így is 30 ember sebesült meg, legtöbben égési sérüléseket szenvedtek, illetve menekülés közben taposták meg őket.

demokrata.hu