Spanyolországba helyezik át azt a 11 migránst, akit a Nuestra Madre de Loreto nevű spanyol halászhajó tett ki vasárnap Máltán – közölte Michael Farrugia máltai belügy- és nemzetbiztonsági miniszter. A hajó november 22. óta várakozott a nyílt tengeren arra, hogy kiköthessen.

Fotó: MTI/EPA/Carrasco Ragel

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Vasárnap 11 migráns szállt le Máltán a spanyol Nuestra Madre de Loreto nevű hajóról. Miután egészségügyi ellátásban részesítik őket, mindnyájukat áthelyezik Spanyolországba – írta Twitter-bejegyzésében Farrugia.

A Times of Malta című máltai lap vasárnap internetes oldalán számolt be arról, hogy Máltán kötött ki a spanyol halászhajó. A 11 migránst a máltai parti őrség egyik hajója vette át, és szállította a főváros Haywharf nevű kikötőjébe – derül ki a beszámolóból.

A Nuestra Madre de Loreto nevű spanyol halászhajó november 22-én mentett ki 12 migránst a líbiai partoknál, és azóta arra várt, hogy valamelyik közeli ország megadja neki a kikötési engedélyt. Az egyik migránst november 30-án sürgősen evakuálták Máltára, mivel nagyon legyengült, és a súlyos kiszáradás jeleit mutatta.