A fenti címmel ír a német portál arról, hogy az olasz hatóságok vizsgálatot indítványoznak, amely tisztázza a George Soros által finanszírozott nem kormányzati szervezetek szerepét migránsoknak a Földközi-tengeren át Olaszországba történő törvényellenes szállításában. 

CONTRA MAGAZIN

Fotó: mti, archív, illusztráció
Fotó: MTI, archív, illusztráció

A cikk így indul:
„A nem kormányzati szervezetek által pénzelt csónakok és hajók egynémelyike migránsokat halász ki az észak-afrikai partoknál és őket utána Olaszországba szállítja. Az olasz hatóságok most felszólítást tettek közzé, hogy e csempészbandák finanszírozását ellenőrizzék és az érintett civil szervezeteket vizsgálják meg”. 

A felhívásuk oka a Frontex uniós határvédő szervezet egy jelentése, amelyben e civil szervezetek flottáját azzal vádolják: az afrikai migránscsempészeket aktívan támogatják abban, hogy az illegális bevándorlókat olasz területre vigyék. Ennek révén az embercsempészek költségeit csökkentik és minimalizálják annak a kockázatát, hogy az uniós rendfenntartók elfogják őket. 

Az olasz Il Giornale napilap szerint Carmelo Zuccaro szicíliai főügyész szólított fel ezen civil szervezetek finanszírozásának felülvizsgálatára. Kijelentette, hogy „az illegális bevándoroltatás elősegítése bűncselekmény”. 

A civil szervezetek más államok tengeri vizein hajóznak, ott felveszik a migránsokat és ahelyett, hogy őket valahol az észak-afrikai partok mentén tennék földre, Olaszországba viszik, ami törvényellenes. 
Zuccaro főügyész azt is kijelentette, hogy Olaszország a börtönökben és migránstáborokban folyó iszlamista radikalizációt figyeli és azt tapasztalta, hogy ott a szélsőséges ideológiáknak toboroznak híveket. 

Ezzel világossá vált, hogy a tömeges muszlim bevándorlás milyen veszélyeket rejt magában Európa népére nézve. 

Lovas István