INFOWARS

Jim Rogers szerint a bankok véget vetnek a készpénznek, hogy világkormányt hozzanak létre. Soros korábbi befektetési guruja most a „kisemberek” védelmezőjének pózát öltötte magára.

Fotó: Andrey Kuzmin/shutterstock.com
Illusztráció: Andrey Kuzmin/shutterstock.com


Arra figyelmeztetett, hogy a kormányok azért akarnak véget vetni a készpénz használatának, hogy egy orwelli államot hozzanak létre, ahol a pénzt költők minden kiadását figyelemmel kísérik.

Rogers, aki Sorossal 1973-ban együtt alapította a befektetői Quantum Csoportot, azt jelentette ki, hogy a világon számos kormány látott neki a forgalomban lévő papírpénz összegének csökkentéséhez. Elmondta, a kormányok már évszázadok óta azt teszik, mint most: saját maguk hasznát tekintik az elsőnek.

„Az indiaiak nemrégiben ugyanazt tették. A forgalomban lévő készpénz 86 százalékát visszavonták, és most illegálissá tették, hogy bármilyen ügyletben, azt hiszem, kb. 4000 dollárnál többet költsenek.”

Az indiai kormány bevonta az 500-as és 1000-es címletű rúpia papírpénzeket, ezzel igen nagy zavart okoztak az indiai gazdaságban, amelyből ezzel eltávolították az ország papírpénzének 86 százalékát, ami az értéket illeti.

Rogers így folytatta: a 2015-ös Charlie Hebdo elleni terrortámadás után a francia kormány megtiltott ezer eurónál nagyobb összegű készpénzfizetéseket azért, mondta Michel Sapin akkori pénzügyminiszter, hogy, mint érvelt, „küzdeni lehessen a készpénz és a névtelenség használata ellen a francia gazdaságban”.

Az Európai Bizottság nemrégiben adott ki egy „útitervet” ahhoz, miként fog súlyos akadályokat helyezni a készpénz használata elé az Európai Unióban azzal a céllal, hogy a készpénzt teljes mértékben kiküszöböljék.

Elmondta még, hogy az Egyesült Államokban is több szövetségi államban így van: bizonyos összeg fölött készpénztranzakció nem hajtható végre.

Szerinte a pénzforgalom digitalizálásával leplezik azt, hogy alapvető szabadságjogokat küszöbölnek ki.

Most már csak az a kérdés, hogy ez a Soros guru hirtelen miért lett olyan emberbarát? 

Lovas István