BREITBART

Szó szerint ez a jobboldali Breitbart cikk összefoglalója:

„Egy friss jelentés számol be azon sokkoló mértékű pénzösszegről, amelyet a W.K. Kellogg Alapítvány juttatott el a baloldali, szocialista szervezeteknek Clintonékkal és az Amerika-ellenes George Soros milliárdossal együtt”.

Fotók: MTI, shutterstock.com, archív, szerk.

A jelentést a Capital Research (CR) nevű konzervatív, nem profitra dolgozó szervezeteket szemmel tartó intézet jelentette meg. Ez azt mutatja, hogy milyen ideológiai irányzata van a gigantikus Kellogg müzlicég (központja Michigan államban) alapítványának.

A W.K. Kellogg Alapítvány az ország egyik legnagyobb baloldali adományozója.

A jelentés szerint a W.K. Kellogg Alapítvány dollárösszeget tekintve a hetedik legnagyobb „filantróp” adakozó, az alapítvány 2016-os adatainak elemzése alapján. Az amerikai „NAV” adatai szerint az alapítvány csaknem kétezer adományt juttatott el címzettjeinek 268 065 253 millió dollár értékben.

A Kellogg Alapítványt eredetileg azért hozták létre, hogy a vidéken élő gyerekek egészségét segítse. Végső célja pedig az volt, hogy segítse az amerikaiakat az önellátásban. De az 1950-es évek óta az alapítvány erősen eltért e céljaitól és egyre inkább Amerika-ellenes társadalompolitikákat, ideálokat és szervezeteket támogatott.

A cikk ezután részletesen felsorolja, milyen alapítványokat támogatott a Kellogg. Ezekből kitűnik, hogy milyen támogatási kapcsolat fűzi Clintonékhoz és Soroshoz.

A Kellogg Alapítvány milliókat adott például a mexikói La Raza („Rassz”) szervezetnek is, amely azt támogatja, hogy „visszakérje” az Egyesült Államok dél-nyugati államait Mexikónak. 2015-ben a Kellogg 2 400 000 millió dollárt jutatott el a La Raza Nemzeti Tanácsának „általános támogatásként”.

A cikk ezután visszatér Sorosra és Clintonékra.

A Kellogg Alapítvány – mint a Breitbart erről már decemberben írt – 200 000 dollárt adott Soros Nyílt Társadalom Intézetének.

A Kellogg 930 000 dollárt adott a Fekete Életek Számítanak szervezetnek, amelyeket szintén támogatnak Clintonék és Soros.

Lovas István