SPUTNIK NEWS

George Soros hosszú ideje manipulálja az egyes országok valutáit és avatkozik be az EU és más országok belügyeibe, jelentette ki interjújában Mario Sommossa olasz politikai kommentátor a Sputnik News orosz hírügynökség angol nyelvű portáljának. Hozzátette: a Nyílt Társadalom Alapítványok szabad kábítószer-kereskedelmet is propagálnak.

Fotó: MTI/EPA

Az EU-ban izzó gazdasági válság számos olyan civil, azaz úgynevezett nem kormányzati szervezet megszületését eredményezte, amelyet haszonélvezőik azért hoztak létre, hogy közvetett gazdasági és politikai profitot zsebeljenek be a „humanitárius tevékenységek” ködfala mögött. George Sorosnak és Nyílt Társadalom Alapítványainak a manipulációi fényes példái az ilyen tevékenységeknek, mondta Mario Sommossa.

Az olasz politikai kommentátor ezután részletesebben ismertette Soros valutaspekulációs tevékenységét, majd elmondta, Soros Nyílt Társadalom Alapítványai a szabad drogkereskedelem egyik fő támogatói. Ugyanakkor Soros létrehozta saját civil szervezeteit, amelyek a migránsokkal és az emberjogi védelemmel foglalkoznak. Ugyanez a spekuláns több százmillió dollárt fektetett az amerikai Demokrata Párt választási kampányaiba.

De ahhoz, hogy felfogjuk, milyen úton jár, emlékezni kell arra, amit a CNN amerikai tévéhálózatnak egy korábbi interjújában elmondott. Mégpedig arra, hogy ő finanszírozta az ukrajnai Euromajdan forradalmat azért, hogy egy Amerika-barát „juntát” ültessen hatalomba. Ugyanabban az interjúban kijelentette azt is, hogy hasonló műveleteket hajtott végre Grúziában, Kirgizisztánban, Burmában és Iránban.

Lovas István