Soros disznó nem szereti a „kábszeres” és „narkós” kifejezéseket

Fotó: MTI, archív, illusztráció

RUSSIA TODAY

Először is a „disznó” szó használatáról. Nem vagyunk hajlandóak kettős mércének engedelmeskedni. Mint tudjuk, a hazai balliberális és Soros-sajtó révült imádattal veszi körbe a nyugati országok vezető, fősodratú médiáját és egyfajta „bezzegnek” állítja be. 


Fotó: MTI, archív, illusztráció

Márpedig a Washington Post, amely ennek a galaxisnak egyik fénylő csillaga, január 8-án Donald Trumpról szóló cikke címében az amerikai elnököt „disznónak” nevezte. 

Hogy ez hihetetlen? Nem. Aki a tényeket szereti, íme. Vagyis „Trump elnök disznó. A szó legjobb értelmében”. Azaz egészítsük ki a fenti címet: Soros egy disznó. A szó legjobb értelmében. Csak kulinárisan nem. Annak borzalmas lenne. 

És most lássuk, miről tudósít bennünket az orosz Russia Today globális televízióhálózat Soros és társai újabb ügyeit illetően. 

Soros Kábítószer Politikai Globális Bizottsága („Global Commission Drug Policy”) panaszkodott, hogy a kábítószer-élvezőket stigmatizálják. Felszólítást tett közzé, hogy ne nevezzék őket „kábszereseknek” és „narkósoknak”, hanem „kábítószert fogyasztó személyeknek”. 

A bizottságot Richard Branson virginiai szövetségi állambeli milliárdos és Nick Clegg, a Liberális Demokraták volt vezetője is támogatja, és ők is elmondták, hogy a kábítószerhasználók diszkrimináció áldozatai. Felszólították mindenkit, hogy ezen embereknek tartsák tiszteletben emberi jogaikat. 

A bizottság olyan alternatív fogalmakat is használatra javasolt, mint „kábítószerfüggőség” és „problematikus droghasználat”. 

A bizottság arra is felszólította a nyilvánosságot, hogy más gúnyneveket se használjanak, mert az ilyen szleng kifejezések elidegenítik és megbélyegzik a drogfogyasztókat, mintha erkölcsileg sérült vagy alsóbbrendű emberek lennének. Ami emberi jogaikat sérti. 

A bizottság még azt is leszögezte, hogy a drogokat betiltó törvények „szélesebb társadalmi problémákra keresnek bűnbakot”. 

A bizottság hozzátette: a bűncselekmények elkövetése nem következik a drogfogyasztásból, de ha az ilyen embereket elítélik, akkor büntetett előéletük miatt nem fognak tudni dolgozni és az illegális drogkereskedelem marad az egyetlen terület, ahol pénzt tudnak keresni. 

Lovas István