INFOWARS

Egy George Soroshoz köthető olaszországi székhelyű lobbiszervezet felhívja az újságírókat, hogy kerüljenek mindenfajta olyan fogalmazást, amely a migránsokat negatív fényben tünteti fel, beleértve az olyan kifejezéseket, mint „illegális migránsok” és iszlám szélsőséges.
A Carta di Roma Társaság újságírók számára olyan kifejezések listáját hozta nyilvánosságra, amelyeket nem szabad használniuk. E kifejezéseket a „szélsőségesek” kifejezéssel kell helyettesíteni azért, hogy el lehessen kerülni a muzulmánok elleni indokolatlan előítéletet.

A Carta di Roma lobbiszervezet, amely „stabil hivatkozási pontot akar jelenteni azoknak, akik naponta dolgoznak média- és kisebbségi kérdésekkel”.

A szervezetet 2011 decemberében alapították. Kutatási és monitoring tevékenységeket folytat, valamint a média működtetőinek nyújt képzést azért, hogy előmozdítsa a menedékkérők, menekültek, migránsok vagy általában a kisebbség tiszteletét és jogainak szavatolását.

A szervezet ezen kívül kérte még az újságírókat, ne használjanak olyan kifejezéseket, mint „titkos/rejtett (a migránssal összefüggésben)”, a „cigány”, „nomád” és az unión kívülről érkezők.

De, hívja fel a figyelmet a társulat, olyan szavakat se szabad használni, mint „albán”, vagy „maghrebi”, mert ezek ma nem „semleges töltetűek”.

Azt is kéri, ne használjanak etnikai eredet megjelölést azok mellett, akik bűncselekményeket követnek el, és hogy biztosítsák a menedékkérők, menekültek, a hírfolyamba bekerült csempészek és migránsok névtelenségét, beleértve azokét is, akik bűncselekményt követtek el és amely esetekben az ilyen utalások az azonosítottnak kárára lehetnek.

A Carta di Roma arra ösztönzi az újságírókat, hogy tudósításaikban, jelentéseikben, beszámolóikban vegyék figyelembe a kulturális sokszínűséget azért, hogy „előmozdítsák a megértést a nemzeti, társadalmi, kulturális és vallásos csoportok között a helyi területen és ezzel növeljék a társadalmi kohéziót”.

Soros Nyílt Társadalom Alapítványán át fő finanszírozója a Carta di Roma Társulatnak. A Nyílt Társadalom Alapítvány logója központi helyen szerepel a Carte di Roma honlapján, csakúgy, mint az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának logója.

Lovas István