BREITBART

Képernyőfotó: Breitbart

A tunéziai Zarzisz kikötőben több halász elállta az útját a Defend Europe (Védjük Európát!) „C-Star” nevű hajójának és nem engedte, hogy feltöltsék az üzemanyagtartályait, azzal érvelve, hogy a migránsmentő NGO-kat ellenőrizni és megfigyelni akaró misszió „rasszista”.A halászok a Tunéziai Halászok Szervezetéhez tartoznak. Chamseddine Bourassine, a szervezet vezetője kijelentette: „Ez a legkevesebb, amit tehettünk tekintettel arra, hogy mi történik a Földközi-tengeren”, míg egy kikötői alkalmazott azt mondta, „Hogy mi ide rasszistákat beengedjünk? Soha!”

A halászszervezetet még pénteken a Tunéziai Gazdasági és Szociális Jogok Fóruma (FTDES) nevű baloldali NGO kérte a hajó útjának elállására, és sajtójelentést adott ki, amely szerint a Defend Europe „rasszista”. Azt is követelték, hogy a tunéziai kormány ne működjön együtt a C-Star legénységével, és mindenki mozduljon meg annak érdekében, hogy a hajó se a tunéziai területi vizekre, se a tunéziai kikötőkbe ne tudjon bejutni.

Az FTDES a múltban George Sorostól is kapott támogatást annak Nyílt Társadalom Alapítványain keresztül. A Defend Europe küldetését ellenző másik szervezet, a brit Hope Not Hate (Remélj, Ne Gyűlölj) NGO volt, amelyet szintén Soros Nyílt Társadalom Alapítványai pénzelnek.

A cikk ezután emlékezteti olvasóit, hogy számos kormány ítélte el Soros tevékenységét és a különféle, tömeges migrációt segítő szervezeteit. Közülük Orbán Viktor magyar miniszterelnök adott leginkább hangot bírálatának, Soros NGO-it „maffiának” nevezte és kijelentette, hogy az Európai Unió Soros migrációs terveit követi.

A Defend Europe azt a célt tűzte ki maga elé, hogy megfigyelje a migránsmentő NGO-kat és jelentse, ha úgy gondolja, azok együttműködnek az embercsempészekkel, és elsüllyessze az elhagyott hajókat azért, hogy az embercsempészek pénzügyi erőforrásait aláássa.

Lovas István