DEFEND EUROPA

“A Soros-pénzelte NGO alá akarja ásni a jobboldali olasz koalíciót” – ezzel a címmel ír az angol nyelvű hír- és véleményportál arról, hogy az amerikaiakat és az európaiakat az elmúlt években olyan álhírekkel bombázták, amelyek szerint Oroszország beavatkozott különféle országok választásaiba. A balliberális hisztéria keltette hírekről mindig kiderült, hogy semmi alapjuk nincs. 
 


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Ugyanakkor „nekünk ismét bizonyítékunk van arra, hogy George Soros megpróbálja egy nyugati ország, Olaszország politikai jövőjét befolyásolni”. 

Soros „legutóbbi trükkje” az Avaaz nevű NGO, amelyet ő pénzel, írja az összefoglaló. A cikk  azonnal felteszi a kérdést: az elmúlt hónapokban oly aktívvá vált Avaaznak mi a célja? Az, feleli, hogy aláássa a jobboldali koalíciót, és elsősorban Matteo Salvini pártját, a Ligát vegye célkeresztjébe. 

Februárban, a Macerata városban történt lövöldözést követően (ott egy olasz hat feketét lőtt meg az olasz lány, Pamela Mastropietro borzalmas meggyilkolás után) az Avaaz petíciót indított útjára Matteo Salvininek címezve. A petíció azt állította, hogy Salvini és a hozzá hasonló emberek gyűlöletprédikátorok, és őket kell hibáztatni azért, ami Maceratában történt. 

A Liga nemrégiben országos méretűvé nőtt, míg korábban csak a regionális színtéren szerepeltek, Olaszország északi részében kampányoltak. Ez a terjeszkedés, amelynek során délen is aktivizálta magát, sok ember tetszését elnyerte. Ez aggasztani kezdte a baloldalt, és „mint mindig”, Soros azonnal a segítségükre sietett a legújabb Avaaz projekttel: egy olyan weboldallal, amely gúnyolta a Ligára szavazni szándékozó dél-olaszokat, míg a szicíliai Palermóban, valamint más déli városokban az Avaaz hatalmas plakátokat és molinókat is elhelyezett, „emlékeztetve” az ottaniakat, hogy Salvini „gyűlöli” őket. 

De az Avaaz nem az egyetlen Soroshoz köthető csoport Olaszországban. A hírhedt milliárdos más szervezeteket is pénzel, valamint szoros kapcsolat fűzi őt számos olasz politikushoz, így Emma Boninóhoz. 

De kis is Emma Bonino? 

Ő Olaszország egyik „legprogresszívabb” és leginkább globalista politikusa, valamint pártja, a +Europa jelöltje. Ez a párt totálisan a bevándorlás mellett köteleződött el, és támogatja az Európai Egyesült Államok gondolatát is. 

Bonino pártja meglehetősen új, és azt éppen a mostani, vasárnapi választásokra hozták létre. Minden bizonnyal még közelébe se jut a 10 százaléknak. De Olaszországban minden városban látni lehet a +Europa-hirdetéseket, és ha valaki a YouTube-on böngész, akkor Bonino reklámjai ugranak fel a főoldalon és a legtöbb videó előtt. 

Vajon honnan kapja a +Europa a pénzt, méghozzá ilyen mennyiségben? 

Lovas István