Egy “liberális-konzervatív” agytröszt arra próbálja rávenni a brit Konzervatív Pártot, hogy fogadják el a genderidentitás ideológiáját – írja a Breitbart London.



Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A Bright Blue nevű, 2010-ben alapított szervezet egy tanulmányt hozott nyilvánosságra, és abban azt állítják, a genderidentitás ideológiájának elfogadása az “emberi jogok nevében” fiatal szavazókat vonz majd a Konzervatív Párthoz, és nem mellesleg ez lenne a “morális értelemben helyes” hozzáállás.

“Ahhoz, hogy Theresa May meg tudja szólítani a fiatal szavazókat, be kell nekik bizonyítania, hogy osztja az általuk képviselt liberális értékeket” – írja a Bright Blue vezető kutatója, James Dobson az ultraliberális Huffington Postban megjelent értekezésében. – “A miniszterelnök asszonynak meg kell mutatnia liberális oldalát és nagyobb támogatásáról kell biztosítania a különféle transznemű személyeket Nagy-Britanniában. A Bright Blue nemrégiben készített közvélemény-kutatása szerint ennek egyik módja a brit transzneműek számára biztosított nagyobb fokú védelem”.

Az említett kutatás szerint a 40 év alatti fiatalok 67 százaléka állítja, hogy “büszkén” támogatnának egy olyan pártot, amely “szigorítja az egyenlőség [megerősítésére] irányuló szabályozást, amellyel meg lehetne tiltani a transzneműek elleni diszkriminációt”. Vagyis arra utalnak, hogy aki nem ért egyet a transznemű ideológiával (amely szerint – leegyszerűsítve – a nem és a gender két különböző dolog) és a tudományt preferálja, az végeredményben egy bigott.

Az  A határokat leromboló Nagy-Britannia (Britain Breaking Barriers) című tanulmányban azt javasolják a konzervatívoknak, hogy a a brit egyenlőségjogi törvényben, az Equality Act 2010-ben a “nemváltoztatást” javítsák ki “védelem alatt álló sajátossággal rendelkező genderindetitásra”. 
Jelenleg a törvény már megvédi azokat, akik megpróbálnak a születési nemükkel ellenkező neműként élni és átestek a szükséges orvosi vizsgálatokon, ám nem teszi lehetővé, hogy biológiai férfiak, akik férfinak is néznek ki, egyik napról a másikra nőnek kiáltsák ki magukat és például ezentúl a női öltözőt használják; a Bright Blue javaslatának azonban ez a célja, állítja a Breitbart London cikke, hozzátéve, hogy az agytröszt által végzett közvélemény-kutatás azt sem támasztja alá, hogy a 40 év alatti fiatalok olyan változtatásokat szeretnének látni az egyenlőségjogi törvényben, amilyeneket ők javasolnak.

Dobson írásában elismeri, megvan annak a veszélye, hogy az “önkényes azonosítás” lehetőségét kihasználva néhányan meggondolatlanul váltanának nemet, mások pedig visszaélhetnének a rendszer adta lehetőségekkel azzal a céllal, hogy így juthassanak be a női öltözőbe, ám arra nem tér ki, a női öltözőket használó nőket mindettől ki vagy mi védené meg.

A cikk emlékeztet, hogy a Bright Blue korábban már támogatta a bevándorlás ösztönzését. A szervezet, amely “konzervatívként” írja le magát, pénzügyi támogatást kap George Sorostól és az általa működtetett Nyílt Társadalom Alapítványtól, a balra húzó Szakszervezeti Szövetségtől, a társadalompolitikai kérdésekkel foglalkozó Joseph Rowntree Alapítványtól és a Zöldek Szövetségétől.

(SVÁ)