Egy puha totalitárius rendszer működik Svédországban, ahol az emberek félnek kimondani, hogy nem kérnek a bevándorlásból. A baloldali kormány és a média még mindig elhallgatja az igazságot, miközben a Soros György által támogatott szervezetek tönkreteszik azok életét, akik mégis nyíltan mernek beszélni a valóságról – nyilatkozta Daniel Friberg az Echo TV Napi aktuális című műsorában. A svéd publicista azt is mondta, Svédország már nem olyan, mint régen. Most a nemi erőszakok száma, illetve az óriási bűnözés tekintetében állnak az élen, és nem csak európai viszonylatban. 

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Jobban otthon érzi magát Magyarországon, mint Svédországban, állította Daniel Friberg Tóth Kriszta kérdésére. A svéd publicista szerint ugyanis hazája már nem az az ország, amely korábban volt. Különösen a nagyvásárosok mások, ahol 40-50 százalékban már nem-európai migránsok élnek. Az utcán sétálva már nem igazán érzi, hogy egy európai országban van, ezzel szemben Budapesten igen, tette hozzá. 

Az országban élők nagyjából 30 százaléka bevándorló. Konkrét számokat sorolva azt mondta: kicsivel több mint 2,3 millió ember kapott állandó lakhatási engedélyt Svédországban. Ez sok a svéd népességhez kepést, amely kisebb, mint Magyarországé – tette hozzá a publicista. 

Nagyjából 3,2 millió bevándorló él Svédországban, amely 30-32 százaléka a teljes népességnek – közölte. 

A jelenlegi helyzet nagyon negatívan hat Svédországra, amely régen Európa első számú állama volt az egészségügyi ellátás vagy a jóléti rendszer szempontjából. 

Most a nemi erőszakok számának tekintetében áll az első helyen, míg világszerte a másodikon az egy főre jutó nemi erőszak számát illetően – mutatott rá Friberg, hozzátéve, ezzel párhuzamosan megnőtt más bűncselekmények száma is. 

A svéd rendőrség nem bír el a bűnözéssel. Egyrészt a bűncselekmények számának emelkedése és a jól szervezett migránsbandák miatt, illetve a szocialista kormány teljes inkompetenciájának is köszönhető, hogy nem tudja megszervezni a rendőrséget. Emellett a svéd média a bűnözőket védi, a rendőröket pedig támadja és rasszistának nevezi őket – fogalmazott. 

Daniel Friberg kifejtette, a régi fősodratú média évtizedek óta folytat bevándorláspárti kommunikációt, eközben pedig egyre több az alternatív, konzervatív média, amely kimondja az igazságot a migránsbűnözésről. 

Szerencsére a svédek nagyobb része már az alternatív médiából tájékozódik – fűzte hozzá. 

Jól látszik a közvélemény-kutatásokból, hogy soha ilyen alacsony támogatottsággal nem bírt a szocialista párt, mint most. Daniel Friberg szerint nem lesz többé szocialista kormánya Svédországnak – mondta a szeptember eleji svéd választások kapcsán. Véleménye szerint a bevándorlást elutasító Svéd Demokratáknak nagy esélye van. 

Több mint 300 ezer migránst engedtek be 2016-ban Svédországban, annyit, mint a nyolcszor akkora Németországban – mondta Friberg. 

Tóth Kriszta kérdésére elmondta, csak állampolgársággal rendelkezők szavazhatnak, de Svédországban öt év elteltével mindenki automatikusan megkapja azt, függetlenül attól, hogy követett-e el bűncselekményt vagy éppen beszéli-e a svéd nyelvet, házasságkötés esetén pedig hamarabb is hozzá lehet jutni – fejtette ki a publicista. 

Sok kísérlet volt arra, hogy integrálják a migránsokat, de ezek egytől egyig kudarcba fulladtak. Véleménye szerint 3 millió embert egyszerűen nem lehet integrálni.  

Nem lehet nyíltan beszélni a migrációról Svédországban – világított rá. 

Nagyon sok baloldali szervezet van, amelyet Soros György támogat. Aki nyíltan mer beszélni a migráció ellen, annak tönkreteszik az életét. Nagyon sok ilyen eset volt Svédországban. Volt olyan, akit öngyilkosságba kergettek – mondta Friberg. 

Egy puha totalitárius rendszer működik Svédországban – húzta alá. 

Társadalmilag még mindig nem elfogadott, ha valaki bevándorlásellenes nézeteket vall – mondta a publicista. 

Nevetségesnek tartja, hogy Svédország kritizál más országokat a demokrácia hiánya miatt, miközben Svédországban a szavazás nyitott, és mindenki látja, hogy ki, melyik pártra szavaz. Az emberek emiatt félnek felvállalni, amit valójában gondolnak – mondta Friberg, aki örömét fejezte ki, hogy a szeptember 9-i választásokon nemzetközi megfigyelők vesznek részt. 

A teljes beszélgetést erre a linkre kattintva nézhetik meg.