Petíció Soros terroristaként való megnevezésére

Fotó: MTI, archív, illusztráció

EPOCH TIMES

Egy, a Fehér Háznak benyújtandó petíció felhívja az Egyesült Államokat, hogy terroristaként listázza George Sorost és foglalja le a saját szervezetei és a hozzá köthető szervezetek vagyonát. 


Fotó: MTI, archív, illusztráció

Soros a kulcsfontosságú pénzelője számos államcsínynek világszerte, illetve színes forradalmak szítója. Hasonló módon pénzel ilyen irányú, most kibontakozó törekvéseket az Egyesült Államokban. 

A petíció augusztus 20-án indult. Augusztus 30-ára több mint ötvenezren írták alá. Százezer aláírás szükséges szeptember 19-ig ahhoz, hogy arra választ adjon a Fehér Ház. 

A petícióban az olvasható, hogy George Soros szándékosan és folyamatosan kísérel meg destabilizáló akciókat végrehajtani az Egyesült Államok és polgárai ellen, illetve lázadást szítani. Olyan terrorista taktikákat is követ, mint amelyeket a radikális marxista Saul Alinsky javasolt. 

A Soros által pénzelt programok célja a rendszer és az Egyesült Államok alkotmányos kormányának összeomlása. Soros, folytatódik a petíció, egészségtelen és megengedhetetlenül nagy befolyást gyakorolt az egész Demokrata Pártra és az amerikai szövetségi kormány nagy részére. A petíció felhívja az amerikai igazságügyi minisztériumot, hogy nyilvánítsa Sorost és szervezeteit, valamint munkatársait terroristáknak; foglalja le vagyonukat a „polgári vagyontárgyak elkobzása” nevű törvény alapján. 

Sorost korábban is minősítették terroristának. A „Korlátlan hadviselés” néven futó kínai katonai dokumentumban a „pénzügyi terrorista” fő példájának nevezték, és ez az 1999-ben született dokumentum a kínai kormány aszimmetrikus hibrid hadviselési programjainak alapvető dokumentuma lett. 

A petíció megfogalmazói meggyőződésüket fejezik ki, hogy a történelemkönyvekbe hamarosan bekerül a „pénzügyi hadviselés” fogalma, amelynek a főszereplője nem államférfi vagy katonai stratéga, hanem Soros lesz. 

Soros is finanszírozta a 2000. októberi szerbiai „buldózer forradalmat”. A Los Angeles Times 2001 januárjában írta meg, hogy Soros alapítványi hálózatán keresztül kulcsszerepet játszott Slobodan Milosevic előző évi megbuktatásában. 
2003 novemberében a kanadai Globe and Mail jelentette, hogy Eduard Sevardnadze grúziai elnök megbuktatása „magán viselte Soros ujja nyomát”.
 
Soros kulcsfontosságú pénzelője volt az Oroszországgal konfliktusba került Ukrajna destabilizálásának, mint azt jelentette a Daily Caller. A WND pedig arról írt, hogy Soros Nyílt Társadalom Alapítványán keresztül szerepet játszott az arab tavasz mozgalmakban, amelyek több arab nemzetet destabilizáltak. 

Az Egyesült Államokban Soros több Trump-ellenes csoportot pénzel, csakúgy, mint a demokratapárti jelölteket. A cikk részletesen felsorol több ilyen, Soros által pénzelt Trump-ellenes csoportot, valamint spekulánsi szerepét valuták elleni támadásokban. 

Lovas István