Az Info-Direkt nevű osztrák magazin internetes portálján „Olyat akarok, mint Orbán!” címmel olvasható cikk ezzel az összefoglalóval jelent meg: „Akit az EU gyűlöl, azt szeretni kell: a magyar miniszterelnök megengedi a népnek, hogy szavazzanak a menekültpolitikáról, megmutatja nekik a Soros-politika nem nyilvános okait és egyáltalában nem fél az Európai Unió megtorlásától”.

Az írás bevezetőjében összehasonlítja az általa szintén nagyon kedvelt Putyin orosz elnököt Orbán Viktorral és azt húzza alá, hogy Oroszország természetesen szabadabb Magyarországnál a tekintetben, hogy ott nem működnek az uniós kötöttségek és kényszerek, de a két ember egyfajta fából van faragva. De mi az, teszi fel a kérdést, „ami Orbánt összehasonlítva jóval jobb kormányfővé teszi a nyugati EU-országok talpnyalóinál? Talán a szigorú és szinte már önfeláldozó kiállása George Soros milliárdos tervei ellen.”

Sorosra térve a cikk kiemeli, hogy a „vitatott tőzsdespekuláns, akit a fősodratú média előszeretettel »filantrópnak« nevez, már 2015-ben a menekültrendszer hat részből álló átalakítását követelte”. Soros azt akarta, hogy az EU évente legalább fogadjon be egy millió menekültkérőt. Most pedig Orbán Viktor hatalmas, az egész országra kiterjedő kampányt indított, hogy a népet a migráns-milliárdos machinációiról felvilágosítsa.

A cikkíró ezután legutóbbi budapesti látogatásakor szerzett benyomásait összehasonlítja a bécsivel és a linzi helyzettel, ahol, szemben a magyar főváros tiszta földalatti rendszerével, az aszociális és segélyen élő emberek a nyilvánosságot a nyilvános vécével keverik: „mindenhol ürülék-, vizelet- és alkoholbűz, és csak idegen nyelv hallható”.

A cikk azzal fejeződik be, hogy eddig már 80 ezer német keresett magának új hazát Magyarországon, és a cikk írója úgy gondolja, netán ő is odaköltözik.

Lovas István