A kandeli gyilkosság, a darmstadti gyilkossági kísérlet és a legutóbbi flensburgi gyilkosság után felmerül a kérdés: ki lesz a következő fiatal lány, aki Maria, Mia és Keira sorsára jut?
 


Képernyőfotó: kika.de

Egy felháborodott német édesanya nyílt levelet írt a német közszolgálati televízió gyermekcsatornájának (KIKA) azt követően, hogy bemutatták a Sie gehört mir, vagyis az Ő az enyém című filmet. 

A film egy 14 éves német lány és egy muszlim fiatalember romantikus szerelmét mintegy követendő példaként mutatja be. A lány németül tanítja a fiút, találkoznak, főznek, kirándulnak, gitároznak. 

Kezdetben minden idilli, bár a lány egy kissé neheztel a barátjára, amiért megtiltja neki, hogy rövid szoknyában járjon, vagy beszélgessen a fiú osztálytársaival. 

A muszlim fiú sürgeti: mielőbb össze kell házasodniuk, de a lány ezzel még várna. Az sem tetszik neki, hogy meg kell barátkoznia a fejkendő gondolatával.

A film végkicsengése azonban az, hogy az igaz szerelem minden akadályt képes legyőzni. 

A felháborodott levélíró szerint a gyermekcsatornán sugárzott film a tolerancia jegyében fórumot teremt a konzervatív iszlám nézetek kritika és feltétel nélküli bemutatására és terjesztésére, azt sugallva, hogy hibásak a német értékek és normák, a gyermekcsatorna felvilágosítás és nevelés helyett pedig a muszlim értékek elfogadására és követésére buzdít.

(H. Zs.)

A teljes film a KIKA gyermekcsatorna honlapján erre a linkre kattintva tekinthető meg az eredeti, német nyelven.