SREETWISE REPORTS

Fotó: MTI/EPA

E cikket Tom Beck, a Portfolio Wealth Global alapítója írta a marihuána befektetési potenciáljáról az USA-ban. Amely üzlet a szerzőnek egyáltalában nem tetszik.A cikket azzal kezdi, hogy George Soros legalább 80 millió dollárt fektetett be azon törekvésébe, hogy legalizálják a marihuánát. Óriási lehetőségek nyílnak arra, teszi hozzá, hogy valaki igen komoly vagyonra tegyen szert a marihuána-befektetésekkel.

Soros Nyílt Társadalom Alapítványai révén adományokat juttatott a Kábítószer-politikai Szövetségnek (Drug Policy Alliance). Szintén támogatta az Amerikai Polgárjogi Uniót (American Civil Liberties Union – ACLU), amely szervezet pénzeli a marihuána legalizálásáért tett erőfeszítéseket, de ugyancsak adott pénzt a Marijuana Policy Project számára is, amely pedig azt támogatja, hogy a szövetségi államokban népszavazással döntsenek a kérdésről.

Ezen túlmenően Sorosnak nagy szerepe volt abban, hogy Uruguay legyen az első ország, amely legalizálja a marihuána termesztését, értékesítését és fogyasztását. Soros a Kábítószer-politikai Szövetség (Drug Policy Alliance) – a marihuána legalizálását tekintve a világ legfontosabb szervezete – igazgatótanácsának tagja.

„Személyesen nem szeretem Sorost. Jellemének számos sötét foltja van, és fogadni merek arra, hogy idővel a vele kapcsolatos vádak közül nem egy igaznak bizonyul, de ami a füvek legalizálását illeti, azt még kiindulópontnak sem vagyok hajlandó elfogadni.”

A szerző ezután azt írja, a marihuánaipar kevesebb mint tíz év alatt 300 százalékkal fog nőni, és ennek az oka világos: sokféleség és a meglévő kereslet. Ami azt jelenti, hogy a fogyasztók a kínálat mennyiségének és minőségének egyre változatosabbá válása miatt mind több terméket fogyasztanak.

Lovas István