Martin Schulz, a német szociáldemokraták vezetője időről időre bebizonyítja, hogy mindig mindenről Magyarország jut eszébe, pedig inkább a saját pártjával kellene foglalkoznia, hiszen az SPD három tartományi választáson is vereséget szenvedett – reagált Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap az MTI-nek Martin Schulz Magyarországot bíráló szavaira.

A szociáldemokrata párt (SPD) kancellárjelöltje vasárnap Berlinben a Németország és az EU jövőjéről szóló tervét ismertető beszédében kiemelte, Németország fizeti be a legtöbb pénzt a közös költségvetésbe, a legnagyobb haszonélvezők között pedig ott van Lengyelország és Magyarország, két tagállam, amely „megtagadta a szolidaritást a menekültkérdésben”.

Németország hajlandó még több pénzt befizetni, „de ha a költségvetés nem a szolidaritás elvén alapul, kancellárként vétót emelek” a következő költségvetés ellen – húzta alá Martin Schulz.

Hangsúlyozta, hogy „aki nem fogad be menekülteket, és például pusztító adóversenyt folytat a mi országunk ellen is, az nem viselkedik szolidárisan, és nem számíthat a mi szolidaritásunkra”.

MTI