Macedóniában demonstrációkat tartanak Soros György magyar származású amerikai milliárdos ellen – hangzott el az M1 aktuális csatorna szombat esti Híradójában.

A helyszíni tudósítás szerint az országban belpolitikai válság van, az idén eddig több mint ötvenszer vonultak utcára az emberek. Az „Állítsuk meg Soros működését” nevű, januárban alakult szervezet folyamatosan utcára szólítja a támogatóit, mert úgy látják, a milliárdos az ország megosztására törekszik a külföldi hatalmak érdekében. Emellett el akarja érni, hogy az ország engedje át a migránsokat.

A Híradónak nyilatkozó, Macedóniában élő vajdasági Sutus József azt mondta, azért tüntetnek George Soros ellen, mert olyan dolgokat akarnak rákényszeríteni az emberekre, amit ők nem akarnak. „A macedónok másképp akarnak élni, mint ahogy Soros György kitalálta ezt” – mondta a Híradó stábjának Szkopjéban a férfi.

Gjorge Ivanov macedón államfő az M1 aktuális csatornának adott interjúban azt mondta, miközben az országban belpolitikai válság van, illegális bevándorlók tízezrei várnak arra, hogy a zöldhatáron át megindulhassanak nyugat felé.

Hozzátette: Magyarország konstruktív szerepet játszott a migránsválság kezelésében és pozitív példát mutatott sikeres régiós partnerségből és együttműködésből.

MTI, demokrata.hu