Könnygázzal oszlatják a Macron-ellenes tüntetőket

Fotó: MTI/AP/Michel Euler

Könnygázt, hang- és füstgránátokat, valamint barikádtörő páncélosokat is bevetettek szombaton Párizsban a tüntetők ellen, akik már nem az adóemelések, hanem Emmanuel Macron kormánya ellen tiltakoznak - hangzott el az M1 aktuális csatorna szombat esti Híradójában.

Fotó: MTI/AP/Michel Euler

A bejátszott felvételeken látszott, hogy az M1 stábjának is menekülnie kellett, amikor a Champs Elyseés-n a rendőri erők két oldalról elkezdték kiszorítani a tüntetőket. Mint elhangzott, délután épp a híres párizsi sugárúton, a tüntetők között tartózkodott a stáb, amikor a rendőrök elkezdték oszlatni a tömeget. A sárgamellényesek közé könnygázgránátokat lőttek, az M1 riporterét is eltalálta egy a lábán.

A Híradóban elhangzottak szerint estére már valamelyest csillapodott a helyzet Párizsban, a belvárosban már csak tucatnyi radikális tüntetett, őket továbbra is könnygázzal próbálták távozásra bírni. 

Az M1 riportere a nap folyamán sok sárgamellényessel beszélgetett, akik azt akarják, hogy Emmanuel Macron változtasson liberálisak nevezett gazdaságpolitikáján. A tüntetők azt szeretnék, hogy a francia társadalom nagy részét alkotó alsóbb osztályok is érezzék a gazdasági fellendülést, ne csak a felső tíz százalék gyarapodjon.