The Catholic League

Az amerikai Katolikus Liga elnökének, Bill Donohue-nak nagyon elege lett a Soros-mosdatásból, és különösen annak legfrissebb darabjából, amelyet az amerikai Associated Press (AP) tudósítója, Vanessa Gera írt, és amely tegnap kora délután jelent meg a Washington Post napilap portálján ezzel a címmel: „Soros démonizálása emlékeztet a régi antiszemita összeesküvésekre”.

Fotó: MTI/EPA

Az elnök a liga honlapján megjelent cikkében azt írja, az AP jelentése „George Soros teljes mértékben védhetetlen fehérre mosdatása. Olyan, amely bírálóit antiszemitizmussal vádolja, noha egyetlen olyan antiszemita idézetet nem közöl, amelyet bírálói mondtak volna”.

A cikk szerint az „AFP azt akarta elhitetni velünk, hogy Soros elősegíti az emberi jogokat és más nemes célokat. De nem a katolikusoknak. A tény az, hogy Soros több katolikusellenes csoportot finanszírozott, mint bárki más az amerikai történelemben”.

Donohue írása azzal folytatódik, hogy ismerteti, az AP-tudósítást, ezután egy lengyel katolikus rádióst idéz, aki azzal vádolja Sorost, hogy alapítványait „keresztényellenes és nemzetellenes tevékenységek” finanszírozására használja, majd hozzáteszi, „szociológusok az ilyenfajta retorikát… az egykori antiszemita összeesküvések modern megnyilvánulásának tekintik”. Vagyis az AP egy olyan lengyel szociológust idéz, aki teljes mértékben képzelgésekre alapozza azt, amit mond.

A Liga elnöke ezután ismerteti, ő is szociológus, de most olyat tesz, amit az AP-s tudósító nem tud: bizonyítékot szolgáltat Soros elleni vádjaira.

Az AP-tudósítás elsősorban Sorosnak a közép- és kelet-európai kampányaira összpontosít és elmondja, ezen országokban azzal vádolják, hogy beavatkozik azok belügyeibe. Csakhogy Sorosnak számtalan alapítványa, így a Nyílt Társadalom Alapítványai is katolikusellenes projekteket támogatnak Írországban és számos afrikai, ázsiai és latin-amerikai országban. Elsősorban az abortusz elősegítésével és azzal, hogy igyekeznek a katolikus egyházat a partvonalra állítani.

George Soros számára az írországi abortuszsegítő programja az első lépés lehet katolikus országok elleni tevékenységeiben, írja Kevin Jones a Katolikus Hírügynökség honlapján.

Soros alapítványai Írországban pénzelik az Abortion Rights Campaign, az Amnesty International Ireland és az Irish Planning Association nevű szervezeteket. Ezek mindegyikének a célja az, hogy visszavonják az ország abortusz elleni törvényét. De Jones Soros hasonló erőfeszítéseiről számol be Mexikó, Zambia, Nigéria és Tanzánia esetében is.

Jones egy olyan dokumentumból idéz, amely azt mutatja, hogy Soros Nyílt Társadalom Alapítványai azzal dicsekedtek: ha Írországban nyernek, akkor az erősen befolyásolná Európa olyan katolikus országait, mint Lengyelország, és hogy változás érhető el még az igen konzervatív nemzeteknél is.

A cikk ezután részletezi Soros hasonló erőfeszítéseit, majd egy 2012-es dokumentumot idéz, amelyben egy Soros által pénzelt szervezet azzal kapcsolatban instruálja társszervezeteit, miként kell „háborút viselni a katolikus egyház ellen”.

Egy másik általa pénzelt szervezet, a Faithful America pedig két kardinálist és az amerikai Catholic University of America nevű egyetemet ítélte el azért, mert azok katolikus értékeket képviseltek. A Catholics in Alliance for the Common Good (Katolikusok Szövetsége a Közös Jóért) valódi „Soros-ékszer”. Azt John Podesta, Hillary Clinton kampánymenedzsere alapította, hogy „elültesse a forradalom magjait” a katolikus egyházban. Na, írja, ezt próbáljuk elképzelni a zsidó közösség esetében.

A cikk zárómondatai:

„George Soros nem az emberi jogok bajnoka. Hanem manipulatív ateista milliárdos, aki megérdemli elítélésünket, nem pedig méltatásunkat. Szégyen az AP-re, amiért áldozattá akarja változtatni, amikor ő a fő áldozatgyáros”.

Lovas István