A brüsszeli terrortámadás ismét azt igazolja, hogy a migráció veszélyt hoz Európára – jelentette ki az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Fotó: MTI (archív, illusztráció)

Halász János elmondta: a testület a Terrorelhárítási Központnál (TEK) tartott kihelyezett zárt ülést, ahol a fő téma ismét a migráció volt. Szó volt arról is, hogy a határkerítés biztonságot jelent a Magyarországnak, ennek köszönhetően a terrorveszély csökkent.

Kedd reggel Brüsszel központjában késeltek meg egy rendőrt. Egyes források szerint iszlamista terrortámadás történt.

A Fidesz-frakció szóvivője szerint ismét egy bevándorló hátterű terrorcselekményt hajtottak végre rendőrök ellen. Ezzel ismét az európai hatóságokat, az európai jogrendet, az európai kultúrát támadták meg.

Halász János azt mondta: a keddi bizottsági ülésen meggyőződtek róla, hogy a TEK megvédi Magyarországot. A TEK mind felkészültségében, mind tudásában bármelyik hasonló külföldi szervvel felveszi a versenyt – jelentette ki a szóvivő.

Kiemelte: mind az európai, mind a magyar terrorelhárító szervekre egyre több feladat hárul. A valódi felelősség viszont a brüsszeli politikusoké, vezetőké. 

Jó lenne, ha a „bevándorláspárti brüsszeli elit” végre belátná, hogy az ő politikájuk jelent veszélyt Európára – szögezte le Halász János. Kiemelte: ahol a migránsok megjelennek, ott a terrorveszély, a bűncselekmények, az erőszak veszélye megnő. Látható, hogy a migránsokkal elárasztott településeken az európai emberek nem érezhetik magukat biztonságban – tette hozzá.

Mindeközben az Európai Unió pénzéből több tízezer migránskártyát osztogatnak az itt lévő, illetve az ide tartó migránsoknak, ezzel is megnövelve a terrorizmus finanszírozásának kockázatát – mutatott rá    Halász János.

Hozzátette, teljesen világos, hogy a mostani „bevándorláspárti brüsszeli elitnek” mennie kell, mert a migránsokkal együtt csak a terrorizmust és a veszélyt hozzák Európára.