THE WASHINGTON TIMES ÉS MARIANNE

A Soros kontra magyar kormány vitájában a konzervatív Washington Times George Soros nehéz élete címmel írt cikkében az Orbán-kormány mellett állt ki.

Ami „nem semmi” a mai nyugati világban, hiszen a rólunk ott megjelenő cikkek mintegy 95-97 százaléka (több évtizedes tapasztalat alapján becsült érték) minden esetben a jobboldalra szavazó Magyarország ellen szól, hazugságokkal „alátámasztva”.

És most itt egy rövid közbevetés, iménti állításunk megerősítésére.

Tegnap írtunk itt arról, hogy a saját maga bevallása szerint Soros támogatásában részesülő budapesti zsidó szervezet, a Marom milyen aljas, lejárató cikket helyezett el a brit Independent című lapban és a Deutsche Business Insiderben.

És mi történt tegnap a francia Marianne hetilapban? Ott is megjelent ugyanez az aljas cikk e címmel: „Magyarországon Orbánnak az antiszemitizmus iránti toleranciája a szélsőjobboldalt favorizálja”.  Ugyanazon szerzőpáros neve alatt, természetesen, azaz Ádám Schönberger és Eszter Susán Guerrero azonosítással.

Most pedig foglaljuk össze a Washington Times cikkét, amely Sorosnak azzal az elképesztő hazugságával indít, hogy Magyarországon nyomorúságosabb az élet, mint a szovjet megszállás idején. Az első bekezdés ezzel a mondattal zárul: „Soros valószínűleg azt gondolja, hogy a mai Magyarországon, ahol szólásszabadság uralkodik és szabadon tartanak választásokat, melyek nem mindig úgy alakulnak, mint ahogyan azt Soros szeretné, annyira elnyomó a rendszer, mint Donald Trump Amerikája”.

Soros szerint, folytatódik a cikk, Orbán Viktor magyar miniszterelnök kizsákmányolja és elnyomja azokat, akik ellenzékben vannak. Mégpedig jobban, mint ahogyan az a szovjet megszállás alatt volt.

A Washington Times megjegyzi, hogy a szovjet megszállás idején a magyarokat gyakran vitték el hosszú, fekete kocsikban a titkosrendőrség főhadiszállására. Ahonnan „munkatáborba, vagy, ha szerencsések voltak, kivégzőhelyre” vitték őket. Akkor nem létezett szólásszabadság. A tulajdonjog pedig a pártvezéreknek volt a privilégiuma és ők szabadon éltek azon zsarnoki rendszerben, amelyet ők kényszerítettek az átlagpolgárra.

Ellentétben a mai Magyarországgal, amely egy egészen más hely. A szavazók választhatnak. Mint ahogyan Orbán Viktort leváltották 2002-ben, hogy 2010-ben visszatérjen, mégpedig kétharmaddal.

Magyarországon olyan demokrácia van, hogy ott Soros is azt mondhat, amit akar. Senki nem próbálja elhallgattatni, még ha a belváros kellős közepén beszél is.

Soros, olvasható, nem valószínű, hogy akár a pénzből, akár a szabadságból kifogyna, és így továbbra is szabadon inzultálhatja Magyarországot.

Szabadon demonstrálhatja, hogy egy milliárdos is beszélhet ostobán, zárul a cikk.

Lovas István