Fotó: Echo TV

Franciaország a polgárháború szélén áll. Nem véletlen, hogy Gérard Collomb belügyminiszter lemondott. Ő ugyanis látta, hogy mi közeleg. Eközben a volt gyarmatosító ország államfője, félmeztelen, fekete férfiakat ölelget és szelfizik velük – hangzott el az ECHO TV Civil kör című műsorában.

Fotó: Echo TV

Válságban van a kormány Franciaországban, ahol százezrek tüntetnek több mint 100 városban a készülő szociális reformok, a nyugdíjrendszer- és a munkanélküliek segélyezési rendszerének átalakítása miatt. Eközben pedig csúszik Emmanuel Macron tervezett kormányátalakítása, amelyet belügyminisztere és egyik legfőbb politikai szövetségese, Gérard Collomb lemondását követően tartott szükségesnek. 

Jó reggelt Franciaország! – így reagált Jurák Kata Tóth Kriszta kérdésére, miszerint adhat-e új lendületet a népszerűtlen Emmanuel Macronnak a kormányátalakítás illetve, kijelenthető-e, hogy a volt belügyminiszter a süllyedő hajóról menekült. 

A Magyar Idők újságírója kifejtette: a franciáknak akkor kellet volna gondolkodni, mielőtt igent mondtak Emmanuel Macron kormányára, amely beengedte az országba a migrációs hullámmal érkezőket. A bevándorlás következtében összedőlt a szociális ellátórendszer – tette hozzá. 

Franciaország a polgárháború szélén áll – mondta. A rendőrség nem képes fenntartani a közbiztonságot, ezért a Francia Idegenlégiót kellett segítségül hívniuk a csökkenő létszám miatt. 

Jurák Kata szerint Gérard Collomb a süllyedő hajót hagyta el azzal, hogy lemondott, de nem csak azért mert bevándorlásellenes politikus, hanem mert látta a közelgő válságot. 

Emmanuel Macron egy „politikai kleptomán” – mondta ifj. Lomnici Zoltán a francia kormány összetétele kapcsán. A francia kormány olyan, mint a Paris Saint-Germain. Sok jó nevű politikusból áll, mégsem működik a „csapat” – tette hozzá az alkotmányjogász.

Trombitás Kristóf megjegyezte: mit csinál egy volt gyarmatosító ország államfője, amikor a népszerűsége negatív csúcsokat döntöget? Elmegy és félmeztelen, fekete férfiakkal szelfizik. A Mandiner.hu munkatársa hozzátette: Macron azért képmutató, mert pár hónapja helyretett egy diákot, amiért Manuként szólította egy ünnepi rendezvényen. 

A teljes adás:

Echo TV