Miközben hazánkban az Orbán Viktor által bejelentett családtámogatási modell ismét bizonyította, hogy az ellenzéket semmilyen megoldás nem érdekli, ami a kormánytól származik, a legjobb kezdeményezéseket is lefitymálják, addig a világ egyik vezető hatalmának, az Egyesült Államoknak az egyik leghíresebb televíziós műsorvezetője is meghajol a magyar családtámogatási tervek komolysága előtt – írja a PestiSrácok.hu.

A Fox News az egyik leghíresebb és legnépszerűbb amerikai televízió, ennek egyik legnagyobb sztárja és műsorvezetője, Tucker Carlson hívta meg Szijjártó Pétert esti műsorába, ahol egy beszélgetés keretében ismertette a magyar külügyminiszter a kormány terveit, amelyet Carlson érdeklődve és elismerve hallgatott meg és méltányolt, példaként állítva be hazánkat az Egyesült Államoknak.

Carlson a felvezetésben beszélt arról, hogy Magyarország egy posztkommunista ország, ahol jelenleg sajnos alacsony a születésszám, azonban a magyar kormány ahelyett, hogy bevándorlókat fogadna be, a magyar családokat igyekszik támogatni, hogy vállaljanak minél több gyermeket és házasodjanak minél többen. Szijjártó az interjúban kifejtette, hogy a magyar kormány tudatában van annak a sajnálatos jelenségnek, amely egész Európát jellemzi, és megértette, hogy a jövőt csak úgy nyerheti meg, ha változtat ezen a trenden és ösztönzi a gyermekvállalást. Újabb gyermekek születése nem lehet gazdasági kérdés a jövőben. Carlson szerint ez az igazi konzervatív álláspont, ezzel szemben náluk, Nyugaton az a hozzáállás uralkodott el, amely szerint a kihaló embereket bevándorlókkal kell pótolni – majd megkérdezte a magyar külügyminiszter álláspontját a kérdésről. Szijjártó szerint ez egy régi vita Európában, amelyre Magyarország más választ ad, mint a nyugat-európai kormányok, hiszen mi nem hisszük azt, hogy a migráció a helyes megoldás a demográfiai problémák orvoslására.

Szükség van családpolitikára, az oktatás modernizálására, hogy több gyermek szülessen, és olyan normákat kell kialakítanunk, hogy a családok, fiatal párok bátran tudjanak gyermeket vállalni.

Szijjártó Péter végül beszélt a csok intézményéről és részleteiről, hangsúlyozta azt is, hogy mekkora segítség a családoknak a kedvezmény, illetve, ha három gyermeket vállal óriási kedvezményeket kapnak a személyi jövedelemadó fizetést illetően.

Tucker Carlson az interjú végén megjegyezte, hogy ritkán gondolja úgy, hogy fontos dolgokat tanulhatnak egy másik országtól, azonban ebben az esetben ez az igazság. Elmondta azt is, hogy sokan őrült ötletnek tartják a magyar terveket, azonban ezek igazán kitűnő elgondolások, amelyeket követni kellene.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják a PestiSrácok oldalán.