Fotó: MTI/EPA (archív)

A Your News Wire nevű amerikai hírportál jelenti, hogy Soros lemondta „emberbaráti látogatását” a Fülöp-szigeteken, miután Rodrigo Duterte elnök figyelmeztette: „vérdíj van kitűzve a fejedre a szigeteinken”.Soros erős befutó Dél-Kelet-Ázsia legkevésbé népszerű emberének díjára, miután 1997-ben széles körben őt hibáztatták a thaiföldi és a malajziai gazdaságok összeomlásáért és azért, hogy kegyetlen valutaspekulációjával kiváltotta az ázsiai pénzügyi válságot, írja a hírportál. Duterte elnök, teszi hozzá, nem bocsájtott meg a globalista spekulánsnak, mert pontosan ismeri Soros oszd meg és kerítsd hatalmadba módszerét és médiamanipulációját.

A múlt héten a Fülöp-szigeteki képviselőház újra bevezette a halálbüntetést, és ennek alkalmával Duterte elnök figyelmeztette Sorost: „Külön helyed van a pokolban, te idióta. Beteszed a lábad az országba, és azonnal odamész”.

Duterte és Soros már évek óta szópárbajt vív, ugyanis a Fülöp-szigeteki elnök azzal vádolja Sorost, hogy destabilizálja az ázsiai demokráciákat, ellene és országa ellen irányuló vezércikkeket finanszíroz. (Duterte korábban Davao City polgármestere volt, ahol – saját bevallása szerint – több mint 4000 kábítószer-kereskedőt öletett meg.)

Soros bírálói világszerte – beleértve az USA-t és születése helyét, Magyarországot – azt mondják, a liberális milliárdos saját magát „emberbarátnak” álcázza, miközben a politikai mezőnyt manipulálja.

Duterte elmondta azt is, hogy a Human Rights Watch (Emberjogi Figyelő) azért támadja őt, hogy megokolja, miért kapott 100 millió dolláros, 10 évre szóló támogatást, amit a globalista George Soros ígért neki hat évvel ezelőtt. Duterte hozzátette, mindezzel együtt tud élni.

A cikk azt írja, hogy az óriásvállalatok kezében lévő médiának nincs hatalma fölötte. „Soros és a korrupt oligarchák a fősodratú médiát nem tudják elpusztítására használni, mivel az emberek ma már nem hisznek abban, amit a média mond.”

Majd ezt: „Az emberek bíznak Dutertébe, mert az előtte jövő politikusgenerációkkal szemben ténylegesen azt teszi, amit mond. Antiglobalista politikája feldühíti a nyugati hatalmakat, amelyeknek a médiája propagandaháborút folytat ellene. De Duterte politikája javította a Fülöp-szigeteki polgárok életét, akik évtizedeken át korrupt rezsimek alatt kaotikus, törvénytelen országban élnek.”

Lovas István