Egy francia postai szolgáltató bejelentette, hogy ezentúl nem kézbesít csomagokat Párizs túlnyomórészt migránsok lakta negyedébe, a Seine-Saint-Denis nevű kerületbe, mert az túl veszélyes – írja a Breitbart London.


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A Chronopost múlt héten jelentette be a hírt, hozzátéve, hogy a kerület lakóinak ezentúl személyesen kell majd befáradniuk csomagjaikért a cég egyik lerakatába. Azt mondták, a környék – amelyet a köznyelvben no-go zónaként emlegetnek – egészen egyszerűen túl veszélyessé vált kézbesítőik számára.

Bár a Chronopost már korábban is tett hasonló lépéseket, ez az első eset, hogy egy teljes kerületet zárjanak ki.
Előző évben 51 kézbesítőjüket támadták meg munka közben. 

Az elmúlt két esztendőben az Île-de-France régióban – ahol Seine-Saint-Denis is található – az erőszakos rablások száma 40 százalékkal emelkedett. 

A Chronospost a La Poste egyik leányvállalata, amely 73,7 százalékban állami tulajdonban van. 

Seine-Saint-Denis kommunista párti polgármestere, Laurent Russie felháborodását fejezte ki a cég döntése hallatán, azt “teljességgel abnormálisnak” nevezve. “A közszolgáltatások eltűnése bizonytalansághoz vezet” – állította.

De nem csak postai dolgozókat érnek inzultusok a problémás párizsi külvárosokban. 

Februárban utcai zavargások közben rendőrökre támadtak a tüntetők, júliusban pedig nagyjából 900 autót gyújtottak fel és egy rendőrt súlyosan megsebesítettek azok, akik Donald Trump amerikai elnök látogatása ellen demonstráltak.

Seine-Saint-Denis több szállal kötődik a radikális iszlámhoz és az iszlám terrorizmushoz is. Még Emmanuel Macron is beismerte, hogy a párizsi külvárosok az iszlámisták menedékévé váltak. 
“A radikalizáció azért terjedt el, mert a Francia Köztársaság feladta a harcot” – mondta a francia elnök múlt héten. – “És túl sok városban, túl sok kerületben engedtük meg egy vallás eltorzítását olyan képviselőknek, akiket a gyűlölet és a törvényellenesség hajt, és megengedtük, hogy megoldásokat ajánljanak [az embereknek olyan ügyekben, amelyekben] a Francia Köztársaság erre nem képes”.

(SVÁ)