Anna-Klara Bankel svéd televíziós riportert egy helyi lakos “átkozott ribancnak” nevezett és felszólította, hogy ne filmezzen Rinkebyben, Stockholm no-go zónájában, amikor egy dokumentumfilm-forgatáson járt ott – írja a Breitbart London.
 

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Bankel arról próbálta volna megkérdezni a környéken élőket, mennyire vált be a nemrégiben beüzemeltetett köztéri kamerás rendszer, amelytől a drogkereskedés és egyéb bűncselekmények visszaszorítását várják.

Miközben Rinkeby főterén sétált, egy férfi ráüvöltött: “Takarodj! Nem videózhatsz errefelé!”.

A tévéstáb által megkérdezett üzlettulajdonosok azt mondták, a térfigyelő kamerák hatására egyáltalán nem esett vissza a drogkereskedés a környéken, hiszen a kereskedők így inkább a boltokban ejtik meg az üzletet. Két dolgozó azt mondta a riporternőnek: “Általában jelentjük. Bárhol meghúzzák magukat, semmit nem lehet tenni. Nem érdekli őket az üzletben lévő kamera sem”. Amikor arra kérdezett rá, az alkalmazottak szembeszálltak-e már a dílerekkel, azt felelték, még nem, de a dílerek már így is többször megfenyegették őket.

A tér, ahol Bankelt inzultálták, ugyanaz, mint ahol 2016 márciusában egy ausztrál filmes stáb tagjait is megtámadták, megverték és megrugdosták, emlékeztet a Breitbart London cikke. Ők annak próbáltak utánajárni, a tömeges migráció milyen hatással van a környékre. 

2017-ben ugyanitt támadták meg a Dagens Nyheter fotóriporterét, fényképezőgépét pedig ellopták, amikor a Rinkebyben folyó zavargásokat próbálta dokumentálni. Ráadásul saját beszámolója szerint egyedül kellett eljutnia a legközelebbi kórházba, hiszen a környéken nem voltak rendőrök.

A svédországi no-go zónákban olyannyira eldurvult a helyzet az utóbbi esztendőben, hogy Stefan Löfven miniszterelnök még azt sem zárja ki, hogy a katonaságot is szükséges lesz bevetniük.

(demokrata.hu)