Fotó: shutterstock illusztráció
Fotó: Antonio Scorza / Shutterstock, Inc.

„Az amerikai külügyminisztérium bevallja, hogy be akar avatkozni a magyar demokráciába” – írja a Zerohedge.com. A független amerikai hírportálon az említett címmel megjelent cikk azzal kezdődik, hogy a képmutatás az amerikai külpolitika egyetlen következetes vezérelve. 
A téma: Rex Tillerson külügyminisztériuma 700 ezer dollárt akar belepumpálni a magyar médiába „Orbán Viktor eltávolítása céljából”. A cikk arról tájékoztatja olvasóit, hogy amikor egy másik nemzet a médiát használja saját nézetei közvetítésére, akkor azt külföldi ügynöknek, „rossz szereplőnek” bélyegzik, így jegyeztetik be, és gyakran jelentik ki, hogy esetükben „háborús cselekedetről” van szó – mint például a Russia Today (RT) esetében. 
A „mély állam” vehemensen ellenzi Orbán Viktor nemzetállami politikáját, konzervativizmusát és a nyitott határok elleni kiállását. Az egész neoliberális hatalmi elitnek – Soros ellenőrzése és helyeslése mellett – az a célja, hogy Orbán távozzon. 
Pártja támogatását elfogadó beszédében Orbán Viktor kijelentette, hogy azon „globalista” nézetek ellen harcol, amelyek az EU keresztény nemzeteit és morális alapjait veszélyeztetik, és mindezért Sorost hibáztatta. 
„Országok döntöttek úgy Európában, hogy túllépnek a kereszténységen, és túllépnek saját nemzeti mivoltukon”, jelentette ki, hozzátéve: „Posztkeresztény és posztnemzeti korszakba akarnak lépni”. 
Kifejtette: „Ne kerteljünk, a Soros-terv végrehajtása érdekében egész Európában el akarják takarítani az útból a nemzeti érdekeket képviselő kormányokat. Ideértve bennünket is”.
A cikk a továbbiakban idéz a miniszterelnök és pártelnök beszédéből. 
Később ismerteti David Kostelancik budapesti amerikai ügyvivő tevékenységét és azt, hogy ő jelentette be, külügyminisztériuma pénzzel fogja támogatni a magyarországi médiát. 
Nem tetszik nekik, hogy a magyar média kormánnyal rokonszenvező része ellenzi a tömeges migrációt, egy hatékony határkerítás felépítése mellett van és bemutatja, hogy Sorosnak milyen hálózata van európai politikusokból. 
Az amerikai kormány az RT és a magyar média esetében egyet akar: diktálni, hogy milyen információ jusson el a hírfogyasztókhoz. Amely információ ellentétes „a washingtoni neokonok által uralt külpolitikával, azt kiiktatják.” (Kövéren szedve az eredetiben – A szerk.) Azt a magyarországi vidéki médiumot pedig anyagilag is támogatják, amely ezt az amerikai pártvonalat támogatja. A lényeg: a sajtóorgánumoknak követniük kell az amerikai kormány hivatalos vonalát, „mert ha nem…”. 
Lovas István