Teljes képtelenségnek nevezte Konsztantyin Koszacsov, az orosz Szövetségi Tanács (parlamenti felsőház) külügyi bizottságának elnöke azt az állítólag titkosszolgálati forrásból származó információt, amely szerint tavaly augusztusban találkozott Michael Cohennel, a később amerikai elnökké választott Donald Trump jogi tanácsadójával.

Fotó: mti, archív, illusztráció
Fotó: MTI, archív, illusztráció

Koszacsov a BuzzFeed amerikai hírportál által közölt titkos jelentésben foglalt állításra válaszolt, a TASZSZ orosz hírügynökségnek szerdán nyilatkozva. A médiában megszellőztetett irat szerint a politikus közvetítői szerepet töltött be a Kreml tisztségviselői és Trump stábja között.
    
Michael Cohen a Twitteren utasította vissza a vádat. „Sohasem jártam Prágában” – írta bejegyzésében az ügyvéd az állítólagos találkozó helyszínére utalva, és bejegyzéséhez útlevelének fényképét is mellékelte.
    
Koszacsov egyébként úgy vélekedett, hogy az amerikai szenátusban az állítólagos orosz hackertámadások miatt betejesztett, Moszkva elleni szankciócsomag egy Trump ellen indított átfogó támadás része.
    
Szerdán öt republikánus és öt demokrata szenátor büntetőintézkedésekről szóló törvényjavaslatot terjesztett be Oroszország ellen a kibernetikai támadások, Ukrajna és Szíria miatt.

(MTI)