Jelenlegi hely

Külföld

2017. 03. 29.

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció
17:03
Oregon államnak immár van egy nemnélküli (gendertelen?) lakója, a 27 éves Patrick Abbatiello személyében. Mert egy bíró úgy döntött, hogy lehet.
17:03
Lulzim Basha szerint hazája politikai válságba került, ami annak az eredménye, hogy a jogállamot és a demokráciát megrohamozta a szervezett bűnözés. Lovas István sajtószemléje.
Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció
13:03
Theresa May brit miniszterelnök szerint a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyének aktiválásától Brüsszelben szerdán átadott értesítés azt jelenti, hogy immár „nincs visszaút”.
Fotó: MTI, Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs
11:03
A migrációs válságról, az európai határvédelemmel kapcsolatos jogi vitákról is tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Pedro Agramunttal.
Fotó: ShutterStock.com, illusztráció
10:03
Ismeretlen tettesek feltehetően gránátvetővel rálőttek a nyugat-ukrajnai Luck városában a lengyel főkonzulátus épületére.
Fotó: ShutterStock.com, illusztráció
10:03
Mintegy 12 ezer fővel, 1 897 694-re növelte az orosz fegyveres erők hivatásos állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök.
Fotó: facebook.com/10downingstreet
07:03
Az 50. cikkely szabályozza - és aktiválása hivatalosan elindítja - a brit EU-tagság megszűnéséhez vezető folyamatot.

2017. 03. 28.

18:03
Az olasz államügyészség embercsempészet gyanújával folytat vizsgálatot a George Soros által pénzelt szervezetek kapcsán. Lovas István sajtószemléje.
Fotó: MTI, archív, illusztráció
15:03
Christian Kern osztrák kancellár levélben kérte az Európai Uniót az ország álláspontjának megértésre.
Fotó: MTI/AP/Alisza Berezucszkaja
14:03
Az ukrán hatóságok vélelmezik, hogy bűntársa is volt a múlt héten Kijevben megölt volt orosz parlamenti képviselő, Gyenyisz Voronyenkov gyilkosának.
Fotó: MTI, Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs
14:03
Orbán Viktor miniszterelnök szerint "közeledünk Európában az ésszerű migrációs politikához és intézkedésekhez".
Fotó: MTI, archív, illusztráció
13:03
A hatóságok vizsgálatot indítványoznak, amely tisztázza a George Soros által finanszírozott NGO-k szerepét. Lovas István sajtószemléje
Fotó: Debby Wong/Shutterstock.com, illusztráció, szerk.
06:03
Melania Trump - Donald Trump amerikai elnök felesége - és fiuk, Barron ősztől a Fehér Házban élnek.

2017. 03. 27.

Fotó: MTI, archív, illusztráció
19:03
A Scotland Yard szerint az eddigi vizsgálat nem tárt fel arra utaló bizonyítékokat, hogy a múlt szerdai londoni merénylet elkövetője kapcsolatban állt volna terrorszervezetekkel.
Fotó: MTI/AP/Boris Grdanoski, archív, illusztráció
17:03
Ezzel az ajánlással indul az American Spectator cikke: „Íme az alkalom Trump elnöknek és Tillerson külügyminiszternek, hogy komolyan odafigyeljenek”. Lovas István sajtószemléje.
Fotó: MTI/AP/Gyenisz Tyirin
15:03
A rendőri intézkedéssel való szembeszegülés miatt hétfőn tizenöt napi szabadságvesztésre ítélte egy moszkvai bíróság Alekszej Navalnij ellenzéki politikust.
Fotó: MTI, archív
14:03
A visegrádi csoport (V4) kormányfői kedden Varsóban az Európai Unióra (EU) vonatkozó témákat, ezen belül a Brexitet is megvitatják, értékelik a szombati római EU-csúcstalálkozót.
Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció
13:03
A Kreml elutasította az USA és az Európai Unió kérését, hogy bocsássák szabadon a Moszkva által törvénytelennek tartott oroszországi korrupcióellenes tüntetéseken őrizetbe vetteket.
Fotó: MTI/KKM
12:03
A Fülöp-szigeteki-magyar együttműködés egy új dimenzióba lép a manilai magyar nagykövetség újbóli megnyitásával és több megállapodás megkötésével - jelentette ki Szijjártó Péter.
Fotó: shutterstock.com, archív
10:03
Daniel Constantin román miniszterelnök-helyettes leváltására tesz javaslatot az államfőnek Sorin Grindeanu szociáldemokrata román miniszterelnök.