A Fidesz szerint a kormány minden lehetséges eszközzel azon dolgozik, hogy stabil hátteret biztosítson a külföldön élő magyarok számára és hazahívja őket, ellentétben a baloldallal, amely „elüldözte a magyar fiatalokat”.A nagyobbik kormánypárt közleményben reagált az LMP-s Szél Bernadett keddi szavaira. Az ellenzéki párt társelnöke azt mondta: a kabinetnek komolyan kellene vennie a magyar munkaerő külföldre vándorlását. 

A Fidesz erre válaszul azt közölte: a tartós gazdasági növekedés, a munkahelyteremtő programok, a munkahelyvédelmi akció, a növekvő minimálbér és az életpályamodellek, valamint a 100 millió forintos Gyere haza fiatal program is a külföldön élők hazahívását célozza. 

A Fidesz-kormány azt vallja, hogy mindenki, aki szeretne, lásson világot, tanuljon nyelveket, szerezzen tapasztalatokat külföldön, de Magyarország visszavárja őket – közölték.

A kormánypárt felszólítja az LMP-t, hogy a politikai hangulatkeltés helyett inkább Magyarország valódi problémáival foglalkozzon, például azzal, hogy illegális bevándorlók áradata veszélyezteti Magyarországot és Európát.

„Jobban tennék, ha ennek a problémának a megoldásában nyújtanának inkább segítséget, úgy hogy támogatják a szigorúbb szabályokat és a biztonsági határzár felépítését” – szerepel a közleményben.

MTI