Február hatodikát, a fekete pénteket követő két és fél, három hét szörnyű volt. Általános rosszkedv uralkodott a székházban, a kollégák között sem volt meg a munkához nélkülözhetetlen kölcsönös bizalom, mindenki próbált rájönni, ki kivel van ebben a helyzetben, senki sem tudta, mi lesz vele – mondta a Demokratának Losonczi Kata. A HírTV egyik legnépszerűbb műsora, a Célpont szerkesztő-riportere lapunkban beszél először távozásának hátteréről, Simicska Lajos üzenetéről és a száznyolcvan fokos fordulatról.

– „Szerintünk Orbán nem g…ci. Viszlát!” – hangzott azon a videón, amelyet egy hónappal ezelőtt hoztatok nyilvánosságra célpontos kollégáiddal, Kunfalvi Nórával, Bohár Dániellel és Kisberk Szabolccsal. Ez búcsúüzenet volt a HírTV új vezetőinek?

– Búcsúüzenet lett belőle. Már február elején, azon a bizonyos fekete pénteken megfogalmazódott bennünk a távozás gondolata, amikor Liszkay Gábor, Csermely Péter, Gajdics Ottó mellett Szikszai Péter vezérigazgató-helyettes is elment a médiacsoporttól. Pétertől származott annak idején a Célpont ötlete, ő volt a mentorunk, s úgy éreztük, ha ilyen indokkal, a száznyolcvan fokos fordulattal magyarázva döntését elmegy, a mi csapatunk sem lesz biztonságban. Azokban a napokban, de ahogy látom, még manapság is sokakban felmerült: tényleg elképzelhető a teljes irányváltás? Én már akkor is tudtam, az erről szóló információ sajnos igaz. Több mint egy évtizedes közös munkánk során Péter soha nem hazudott nekem, ráadásul azzal is tisztában voltam, mennyit jelentett neki a HírTV, mennyi energiát fordított arra, hogy egyre jobb és jobb legyen az a csatorna. Nyomós indok nélkül soha nem távozott volna, s pláne nem mondott volna olyat, amivel nehéz helyzetbe hozza ezt a közösséget.

– Már ekkor felmerült tehát bennetek, hogy ti is távoztok, de aztán mégis maradtatok.

– Arra jutottunk, hogy várjuk meg a Célpont indulásának tizedik évfordulóját. Úgy gondoltunk, ebben a két hétben talán tisztul a kép, meglátjuk, lecsillapodnak-e a kedélyek, vagy tartós lesz a háború. Ám sajnos nem nyugodhattunk meg…

Az interjú teljes egészében a Magyar Demokrata hetilap március 25-én megjelenő számában olvasható, Losonczi Kata beszél távozásának hátteréről, Simicska Lajos üzenetéről, a száznyolcvan fokos fordulatról és arról is, mit gondol a HírTV állítólagos bojkottjáról.

A Losonczi Katával készült interjú teljes terjedelmében ide kattintva  is olvasható