Ha a Jobbik jelenlegi irányvonalát folytatja, akkor nincsen jövője – így kommentálta a párt néppártosodását az Echo TV Napi Aktuális című műsorában Rubi Gergely. 
 

Képernyőfotó: echotv.hu


Képernyőfotó: echotv.hu

Az egykori jobbikos képviselő kiemelte: ha Vona Gábor nem akarja tovább rombolni a Jobbikot, akkor le kell mondania. Elmondta: ő azért kritizálja az egykori radikális párt vezetőjét, mert pálfordulása érdekében tagsága kétharmadát feláldozta.

„Az az egymillió ember, aki rá szavazott a választásokon, az azért szavazott rá, mert nemzeti radikális vonalat képviselt. Ez most megszűnt. A választóinak több mint felét elbukta. Ennek egyetlen egy oka van, hogy Vona Gábor pártelnökként kisebbségben van ezzel a véleményével a párton belül” – idézi Rubi Gergelyt a hírcsatorna honlapja.

Az esetleges ellenzéki összefogással kapcsolatban elmondta, hogy „az a legalja, hogy felmerül, hogy bármelyik balliberális szervezettel együttműködjön a Jobbik, ettől már nem nagyon van lejjebb. Vannak arra jelek, hogy lesz együttműködés, és ezt ki is nézem belőlük. Ha a párt ezt a vonalat folytatja, akkor nincs jövője, ezért én javasolnám, hogyha Vona nem akar több kárt okozni a pártnak, akkor mondjon le” – mondta a képviselő.

Felidézte: korábban a Jobbikban a „zsidózás és a cigányozás napi szinten jelen volt”. Beszélt arról, hogy egy korábbi frakcióülésen Vona Gábor azt mondta, hogy szívesen bemegy a férfi WC-be és egy pisilés alkalmával megnézi, hogy melyik képviselőtársa van körülmetélve.
Voltak ilyen dolgok is és ezek most abbamaradtak, korábban kimondtuk azt, hogy a vidéket a cigánybűnözés sújtja, ma erről már nem esik szó. Rubi Gergely hozzátette: nem akarunk új mozgalmat alakítani, vissza akarjuk szerezni a pártunkat az „elliberálisodott” Vona Gábortól.

(Echo TV)