Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Vona Gábor vitára hívta Orbán Viktort az országgyűlésben, a miniszterelnök pedig egy Fülig Jimmy idézettel válaszolt.Vona Gábor arról beszélt az azonnali kérdések keretében, hogy szerinte Orbán Viktornak és neki – mint az aktuális kormányfőnek és az ellenzék legerősebb pártja miniszterelnök-jelöltjének – vitát kellene tartani a jövő évi parlamenti választás előtt. Szavai osztatlan sikert arattak: nevetéstől volt hangos az ülésterem. Azt ígérte, nem készül kellemetlen kérdésekkel, a vitán „kizárólag Magyarország jelenéről és jövőjéről szeretnék beszélni” – fogalmazott, hozzátéve: ez a vita az ország érdeke.

A kormányfő erre azt felelte: „26 alkalommal vitáztunk itt, látom, most pótvizsgára jelentkezik, megfontoljuk”. 

A Jobbik elnöke úgy értékelte a választ, hogy Orbán Viktor „továbbra is menekül”. Sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy értékelése szerint a miniszterelnök sokszor gúnyosan reagált az ő felvetéseire. Vona Gábor elmondta, a miniszterelnök nem tudja őt megsérteni, csak szánalmat érez Orbán Viktor iránt. Szavai szerint a miniszterelnök „egy fiatal lánglelkű demokratából egy kiégett, méltóságát veszített despota lett”, aki veszíteni fog 2018-ban, és így végig kell majd néznie, ahogy a Jobbik felemeli Magyarországot. 

Orbán Viktor úgy reagált: Fülig Jimmy jutott eszébe, aki azt mondta, uralkodni könnyű, csak trónhoz jusson az ember ebben a nagy tolongásban. „Sok sikert kívánok az ellenzéki oldalon folyó küzdelmekhez” – zárta válaszát a kormányfő.

MTI, demokrata.hu