Vona Gábor napirend előtt a lázadás évének nevezte 2018-at, amikor szerinte pártja leváltja a kormányt.

Azt ígérte, ezt követően megvédik az országot, helyreállítják a demokráciát és növelni fogják az ország versenyképességét. Szerinte nemzetközi elszigeteltségünket is mérsékelni kell, valamint a társadalom megosztottságának mérséklésére.

Példátlan támadásnak nevezte azt, ahogyan az Állami Számvevőszék fellépett pártjával szemben, négy hónappal a választás előtt. Korrupt zsarnoknak nevezte Orbán Viktor miniszterelnököt, aki szerinte az eljárással megpróbálja megsemmisíteni az ellenzék legerősebb pártját, hogy diktatúrát valósíthasson meg.

Közölte: pártja pénteken békés demonstráció keretében tiltakozik a számvevőszék eljárása ellen.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint a Jobbik elnöke éppen akkor hozza fel a korrupció kérését, amikor a legsúlyosabb korrupciós botrányba keveredtek, egy oligarcha felvásárolta őket, majd ezután a választóknak könyörögnek pénzért.

Szerinte eladták a párt lelkét, egy jobboldali tömörülésből egy kilúgozottat, „egy nemzeti pártból egy kétfarkú cicapártot” csinált, ami bármire képes, csak kapjon egy kis hatalmat.

Rámutatott: Pongrátz Gergely testvére is arra szólította fel a Jobbik vezetőjét, távolítsa el irodájából az 1956-os hős fényképét, mert méltatlan az emlékére. Az államtitkár szerint Vona Gábornak inkább szellemi és anyagi szponzorainak képét kellene kihelyeznie: Havas Henrikét, Heller Ágnesét és Simicska Lajosét.

MTI

Vona Gábor péntek 17 órára hirdette meg békés fáklyás demonstrációját a demokrácia védelmében a Lendvay utca 28. (a Fidesz székháza) elé.