Volner János az azonnali kérdések órájában a demokrácia mélypontjáról értekezett, ahová szerinte most érkezett el Magyarország. Volner János (Jobbik) a rendszerváltás utáni Magyarország mélypontjának nevezte a demokrácia tekintetében azt, ahogyan az Állami Számvevőszék (ÁSZ) pártja gazdálkodását ellenőrizte. Úgy ítélte meg: igen szűk határidőt szabtak pártjának adatszolgáltatásra, majd azonnal feljelentést is tettek a Jobbik ellen.

Szerinte ugyanakkor a Fidesz egy fillért sem költött korábban a Hír TV hirdetésszervező cégénél, annak ellenére, hogy az a képviselő szerint a kizárólagos kampányfelelőse volt a pártnak, ezt mégsem kifogásolta az ÁSZ. Arra is választ várt: mely állami szervtől kapta az ÁSZ az adatokat a Jobbikról? Hogyan áll elő a megállapított tiltott párttámogatás?

Domokos László, az ÁSZ elnöke úgy felelt: örömtelinek nevezte, hogy már kellő súlyt kap a párttörvény azon változtatása, amelynek keretében a számvevőszék vizsgálja a pártok támogatását. Kijelentette: az ÁSZ a parlamentben mandátumhoz jutott jelöltek és szervezetek elszámolásait alapvetően rendben találta.

Közölte azt is: a Jobbik ellenőrzése folyamatban van, a feljelentés kérdésében az ügyészség jár el.

Volner János úgy felelt: ön hazudik, nem tesz egyebet, mint végrehajtja Orbán Viktor akaratát. Ön a diktatúrát segíti annak érdekében, hogy még a választások előtt anyagilag megsemmisítsék az ellenzék legnagyobb pártját. „Ha ebből a kérdésből ön még visszavonul, higgye el, később még mentőkörülmény lesz”.

Latorcai János levezető elnök ezután figyelmeztette a felszólalót, Domokos László pedig úgy felelt: „ha jól értem, akkor egy folyamatban levő ellenőrzésben, amelyben az ön pártja érintett, közvetlenül megfenyegette az ÁSZ elnökét”.

MTI