„Nyári feltöltődés? Tölts fel másokat is, adj vért!”, hirdette meg közös kampányát a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat. A kezdeményezés aktualitását az adja, hogy a nyári időszakban jelentősen csökken a véradások száma, ugyanakkor a műtétekhez, a sérültek ellátásához ilyenkor is szükség van vérre. Ehhez pedig naponta 1600-1800 ember felajánlása kell.

Fotó: MTI (archív)

Azok kötött, akik a nyár végéig vért adnak, és regisztrálják az ez alkalomból kapott kódot a www.veradas.hu/nyar internetes oldalon, heti és havi nyereményeket sorsolnak ki, de akár két személyre szóló egy hetes tengerparti út is osztályrészük lehet.

A véradás fontosságának tudatában jeles szekszárdi borászatok is csatlakoztak a kampányhoz, 16 pincészet nyereményeket ajánlott fel, a  Bodri Pincészet pedig borvacsorát biztosít az Optimus Étteremben, a szerencsés véradó a borászat vendégházában szállhat meg. A szekszárdi vincellérek felajánlásaikon túl közös véradással is példát mutattak, ennek helyszíne a Schieber Pincészet, ahol a borászatok képviselői és munkatársai mellett bárkit szívesen látnak véradásra augusztus 22-én 13 és 16 óra között a szekszárdi Kadarka utca 100. szám alatt. További helyszínek és időpontok a www.veradas.hu világhálós oldalon találhatók, illetve az ingyenesen letölthető Véradás-Vöröskereszt mobilapplikáció segítségével is.

Á.B.